Izvor: Sputnik Srbija
21.07.2022 u 09:06
0

STANOVNICI KANJIŽE TRAŽE SNAŽNIJE PRISUSTVO POLICIJE ZBOG SVE VEĆEG PRILIVA MIGRANATA: Žene strahuju da same izlaze iz kuće, sve učestalije krađe i razbojništva

Zbog novog migrantskog talasa i sve češćih sukoba među pridošlicama, lokalne vlasti Kanjiže zatražile su veće prisustvo policije duž graničnog pojasa. Stanovništvo na severu zemlje je zabrinuto i kažu da su migranti sve agresivniji.

U proteklih sedam godina migrantske krize, kanjiška opština je sve vreme glavna tačka balkanske tranzitne rute.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Srbija sprečila dolazak naoružanih migranata u Austriju, i dalje je na snazi alarmantno stanje!

Lokalni zvaničnici tvrde da tu svakodnevno boravi oko 2.000 migranata, pre svega u pograničnim naseljima Horgoš i Martonoš. Situacija je, kažu, sada mnogo ozbiljnija, jer smatraju da su migranti naoružani, piše RTS.

Dok žene tvrde da se osećaju nebezbedno i da ne izlaze same iz kuća uveče, muškarci kažu da migranti obično pristižu autobusima ili taksijem predveče i da se kreću prema granici i spavaju po okolnim šumama i kampovima.

Iako nije bilo fizičkog napada migranata na lokalno stanovništvo, ponašanje pridošlica sve više plaši Kanjižane.

„Sada ulaze već i u nastanjene kuće i danju, ima krađe, razbojništva, jednostavno građani su nesigurni. Policija sa ovim sastavom izvlači maksimum, ali to je u ovim trenucima jednostavno nedovoljno. Pre svega da popune policijsku stanicu, da se osigura granični pojas, da se ne dopusti prodaja oružja“, kaže predsednik Skupštine opštine Kanjiža Robert Lacko.

U kanjiškoj opštini tvrde da su pojedini građani zbog migrantske situacije već prodali kuće, a da ne bi došlo do masovnijeg iseljavanja traže pomoć države.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter