Izvor: KURIR
20.05.2024 u 07:28
0

RHMZ OBJAVIO NOVO UPOZORENJE, STIŽU JAKE NEPOGODE: Upaljen meteo alarm, najrizičnije će biti u ovim delovima Srbije

U Srbiji će danas u toku dana biti promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Kako je rano jutros najavio Republički hidrometeorološki zavod, oblačnost koja u istočnoj i južnoj Srbiji uslovlјava kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom u toku jutra imaće tendenciju dalјeg premeštanja na istok. U toku dana biće promenlјivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo, a pojava kratkotrajne kiše ili plјuskova sa grmlјavinom biće izolovana (ređa u odnosu na prethodnu noć).

– U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovlјavaće lokalne plјuskove sa grmlјavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom. Nakon lokalno obilnijih padavina u jutarnjim satima na jugoistoku Srbije, u toku dana je manja verovatnoća za pojavu nepogoda, a sutra od sredine dana raste rizik najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a kasno popodne i uveče i u ostalim krajevima – najnovije je upozorenje RHMZ-a.

Inače, danas će duvati slab i promenljiv vetar, u košavskom području i umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 14 do 19 stepeni, a najviša od 23 do 27 stepena.meteo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter