Izvor:
03.01.2018 u 17:42
0

ŠEFICA AUSTRIJSKE DIPLOMATIJE: Iran mora poštovati pravo na demonstracije!

Pravo na demonstracije u Iranu mora biti ispoštovano, kao i pravo na slobodno izjašnjavanje, poručuje šefica austrijske diplomatije Karin Knajsel.

Ona je kazala da ne želi da se meša u unutrašnje stvari Irana, ali da njeno ministarstvo budno prati stanje i da je izdalo upozorenje za putovanje u tu zemlju.

Protesti u Iranu

Na pitanje da li se može govoriti o nemešanju kada se ubijaju demonstranti, Knajselova je odgovorila da je pročitala izveštaje i prema kojima su demonstranti pucali na policajce.

– Svakako pravo na demonstracije i slobodno izjašnjavanje mora biti poštovano – podvukla je ona.

Kada je reč o Turskoj, naglasila je da je i dalje stav Austrije da moraju biti prekinuti pristupni pregovori EU sa tom zemljom.

– Taj zahtev se nalazi i u programu vlade. Želim sa Turskom da negujem bilateralne odnose. Već sam razgovarala sa mojim turskim kolegom i u toku je novi početak – objasnila je Knajselova.

Takođe je istakla da stoji iza svoje izjave da je dogovor o izbeglicama sa Turskom glupost.

– Stojim iza toga. Dozvolili smo da (turski predsednik Redžep Tajip) Erdogan bira ko može da dođe, a ko ne – kritikovala je šefica austrijske diplomatije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Helfried Carl

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter