Izvor: HappyBSC
02.06.2020 u 04:11
0

SIMEUNOVIĆ ŠOKIRA U ĆIRILICI: Treba da razumemo Hrvate, a ne da se samo ljutimo na njih!

– Svetozar Marković je prvi koji je rekao da sumnja u mogućnost da Srbi i Hrvati žive zajedno jer su se te kulture, zahvaljujući veri, udaljile. Mi smo bili u stanju nužde sa se ujedinjimo jer je 40% srpskog stanovništva živelo van Srbije, u oba carstva, austrijskom i turskom. Hrvati su odrastali u austrougarskom miljeu i oni su govorili o federaciji i konfederaciji i autonomiji. Srbija je sve do Balkanskih ratova jednonacionalna država i za nju su to bili tuđi pojmovi. Mi danas treba da bolje da razumemo Hrvate, taj njihov nacionalizam je bio antiugarski i antiaustrijski. Ne treba da se samo ljutimo na njih! – rekao je Simeunović.

– Mi ne razumemo Hrvate, oni smatraju da je sve ono za šta su se borili njihovo, a mi Srbi smatramo da smo ih dva puta, i iz Prvog i iz Drugog svetskog rata, iz poražene strane preveli u pobednike – rekao je Marić.

– Srbija je odista postupala sa pozicije vojne moći, a Hrvatska je jak motiv bio i to da se ne bude na poraženoj strani, naglasio je Simeunović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter