Izvor:
08.12.2016 u 04:50
0

Sin Ratka Mladića: Nije moj otac izazvao rat, već Alija Izetbegović!

Odbrana generala Ratka Mladića će u završnoj reči pred Haškim tribunalom dokazati da je rat u BiH izazvao tadašnji bošnjački lider Alija Izetbegović na nagovor američke administracije, kaže Mladićev sin Darko.

On je naveo da će odbrana veoma jasno odgovoriti na optužbe haškog tužilaštva, koje pokušava da na generala Mladića prebaci odgovornost da je započeo rat u BiH, te da će pokazati da se ono isključivo služi manipulacijama.

– Ono što je zanimljivo je da je na kraju tužilac pokušao da prebaci odgovornost za ceo rat i sve žrtve rata na generala Mladića, a svi znamo da je rat izazvao Alija Izetbegović na nagovor američke administracije – rekao je Darko Mladić za “Sputnjik”.

On podseća da je Alija Izetbegović odbacio mirovni ugovor i jasno rekao da će žrtvovati mir za suverenu Bosnu.

– Ono što je primarni zločin u svakom ratu, to je zločin protiv mira, koji nije u mandatu Haškog tribunala. Međutim, tužilaštvo je pokušalo da generala Mladića označi kao osobu koja je izazivala patnje svih u građanskom ratu u BiH – rekao je Darko Mladić.

On je naveo da će odbrana da pokaže da je Alija Izetbegović gurnuo BiH u rat na nagovor američke administracije i time izazvao sve patnje koje su se narodima dešavale za vreme rata.

– Završna reč koju je tužilac izneo u ova tri dana za nas je iznenađenje u smislu onoga što javnost nije mogla da vidi, a to je apsolutni nedostatak dokaza kojim potkrepljuje svoje dramatične tvrdnje. Čak smo utiska da se išlo na dodatnu dramatizaciju kako bi se bacila dimna zavesa na nedostatak dokaza – kaže Darko Mladić.

On ističe da nakon završne reči tužioca ne postoji ni jedna tvrdnja na koju odbrana generala Mladića nema odgovor.

Tužilaštvo Haškog tribunala završilo je danas trodnevno iznošenje završne reči, te predložilo da sud osudi generala Mladića na kaznu doživotnog zatvora.

Odbrana će svoju završnu reč početi da iznosi u petak, 9. decembra.

Srna
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter