Izvor: telegraf.rs
10.07.2024 u 11:01
0

LEPE VESTI: Za prvo dete 500.000 dinara, za drugorođeno 100.000 dinara više

Prva sesija o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće 17. jula u Beogradu, trajaće oko 20 dana i zakon bi mogao da bude usvojen u septembru

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti doneta odluka odbora da se ide na javnu raspravu o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom kojima se predviđa uvećanje roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete.

– Prva sesija te rasprave biće 17. jula u Beogradu, a nakon rasprave koja bi trebalo da traje oko 20 dana zakon bi u Skupštini Srbije mogao da bude usvojen u septembru a da počne da se primenjuje u septembru ili oktobru -rekao je on.

VESIĆ SE OGLASIO: Od danas nove cene putarina!

Mali je istakao da je briga o porodici veoma važna za državu i ocenio da je velika stvar to što su pripremljene izmene pomenutog zakona i što počinje javna rasprava o njemu.

Prvorođeno dete 500.000 dinara

To znači da će od septembra ili oktobra za svako prvorođeno dete biti isplaćeno po 500.000 dinara, a za drugorođeno dete roditelji će dobijati po 600.000 dinara, objasnio je ministar.

– Briga o porodici je važna. Usvajanjem izmena ovog zakona ispunjava se obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je dao građanima – istakao je Mali

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter