Izvor: K1
11.04.2024 u 11:28
0

SMO OVA LAKA VOZILA MOGU UČESTVOVATI U SAOBRAĆAJU: Bzina ne sme prelaziti 25 km EVO KOJE JOŠ NOVINE važe za vlasnike

Prema Pravilniku koji je stupio na snagu u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila koja ispunjavaju određene uslove

Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je danas da je lako električno vozilo odnosno trotinet – motorno vozilo sa najmanje dva točka, mehaničkim upravljačem, bez mesta za sedenje, čija trajna nominalna snaga motora nije veća od 0,6 kW i čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 25 kilometara na sat i čija masa praznog vozila ne prelazi 35 kilograma.

Na osnovu izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja, 1. marta je usvojen i Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila.

Prema Pravilniku koji je stupio na snagu 5. aprila, posle 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila na kojima je postavljena nalepnica.

Procedura za registrovanje lakog električnog vozila podrazumeva da vlasnik lakog električnog vozila popunjava i podnosi zahtev za izdavanje nalepnice na propisanim obrascima i predajnim mestima sa liste koja je objavljena na zvaničnom sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije: https://www.abs.gov.rs/admin/upload/documents/20240409114046-lev-spisak-lokacija.pdf).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter