Izvor:
30.09.2018 u 12:13
0

SNAŽNI TAJFUN U JAPANU PRAVI HAOS: Otkazani letovi, stali vozovi, 70 povređenih više od pola miliona domaćinstava bez struje!

Najmanje 71 osoba je povređena u naletu snažnog tajfuna "Trami" koji je pogodio južne i jugozapadne delove Japana. Prema poslednjim informacijama, jedna žena se vodi kao nestala u prefekturi Mijazaki. Zbog tajfuna su otkazani avionski letovi i polasci vozova, uključujući oblast Tokija.

Više od pola miliona domaćinstava je bez struje. Vlasti su upozorile na jake vetrove i obilne kiše. Farme i kuće u Mijazakiju na južnom glavnom ostrvu Kjušu poplavljene su kada se tajfun, pod nazivom "Trami", sručio na jugozapadni deo Japana.

Evakucija je naložena za desetine hiljade ljudi na širokom području, uključujući više od 250.000 stanovnika grada Tokušima na ostrvu Šikoku. Mnogi avionski letovi su otkazani na glavnim aerodromima širom Japana, uključujući aerodrome "Narita" i "Haneda" u Tokiju.

Oluja je oštetila i dalekovode na južnim ostrvima Okinave.

Očekuje se da će "Trami" kasnije danas pogoditi i sam Tokio, a u ponedeljak – severni deo zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter