Izvor: Tanjug/BSC Happy
17.06.2023 u 10:53
0

NOĆ NA KOSOVU: KURTIJEV „GESTAPO“ PATROLIRA, MAPA RASPOREĐENIH OKUPACIONIH SNAGA U MITROVICI – OPKOLJAVANJE SRBA (FOTO)

Noć na severu Kosova i Metohije je protekla mirno, bez incidenata, uz pojačano prisustvo pripadnika policije u sve četiri opštine, kao i na obodima severnog dela Kosovske Mitrovice, na linijama razgraničenja južnog od severnog dela grada.

Građani i dalje dežuraju ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, zahtevajući da pripadnici specijalne policije napuste prostorije u koje su nasilno ušli i uveli albanske gradonačelnike.

FOTO/BSC HAPPY

Preko administrativnih prelaza još nije dozvoljen ulazak robe poreklom iz centralnog dela Srbije, kao ni kamionima sa srpskim tablicama, bilo da su prazni ili prevoze robu stranog porekla. Kamionima sa srpskim tablicama nije dozvoljen ulaz ni iz Albanije, iako prevoze albansku robu, ili za centralni deo Srbije ili za Kosovo i Metohiju.

„LIKVIDIRAĆEMO SVE SRBE SA KiM“: JEZIVA PRETNJA poslanika „SAMOOPREDELJENJA“

Zbog novog zastrašivanja, hapšenja i progona Srba, kao i opsadnog stanja koje je noćas u Kosovskoj Mitrovici organizovao premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće u 10 sati vanrednu konferenciju za medije, rečeno je u Kancelariji za KiM.

Tokom kasnih večernjih sati u petak, pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije viđeni su kako u povećanom prisustvu patroliraju Severnom Mitrovicom u oklopnim blindiranim vozilima. Vozila specijalnih jedinica nalazila su se i na ulazu u Severnu Mitrovicu kod NIS-ove benzinske stanice, u Bošnjačkoj mahali, u naselju Mali Zvečan koje spaja opštine Zvečan i Severnu Mitrovicu, kao i u blizini naselja Tri solitera. Vozila kosovskih specijalnih jedinica primećena su i na glavnim ulicama kod spomenika Knezu Lazaru, ali i u blizini studentskog centra i Doma zdravlja. Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica zaustavljala su vozila na ulazu u Severnu Mitrovicu i vršila detaljni pretres vozila i putnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter