Izvor: Alo
24.06.2024 u 10:14
0

STIŽE NAM OSVEŽENJE: Evo kada i kom delu Srbije prete grmljavinske nepogode!

Posle podne u zapadnim i juhgozapadnim, potom i u južnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Nakon jučerašnjih veoma burnih vremenskih prilika, uz jake grmljavinske oluje i grad, današnje jutro osvanulo je vedro. Već ovog jutra temperature u Srbiji prelaze 25°C, a i osećaj sparine je veoma izražen.

DANAS POČINJU PRIJEMNI ISPITI NA UNIVERZITETU U BEOGRADU: Prvi junski upisni rok

I današnji dan neće proteći bez pljuskova, ali i mogućih nepogoda.

Ipak, u većem delu Srbije tokom dana biće sunčano i dalje veoma toplo, ali ugodnije u odnosu na prethodnu sedmicu.

Maksimalna temperatura biće od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 31°C.

Posle podne u zapadnim i jugozapadnim, potom i u južnim predelma očekuje se jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

U ovim predelima biće idealnih uslova i za formiranje jačih grmljavinskih nepogoda sa gradom, uz jake gromove i vrlo obilne pljuskove, a deo tih već formiranih nepogoda doći će u jugozapadnoj visinskoj struji iz Bosne.

Najveća opasnost od oluja posle podne i pred kraj dana je u Podrinju, na zapadu i jugozapadu Srbije, na Pešteru, u Raškom okrugu, na Kosovu i Metohiji.

Prema kraju dana i i tokom večeri deo ovih grmljavinskih procesa premeštaće se ka Mačvi i Sremu, dok bi u centralni, istočnim i severoistočnim predelima ostalo uglavnom vedro.

Dakle, pojave koje se i danas očekuju, uobičajane su u ovom delu godine, a kako potencijalno mogu biti opasne, poželjno je pratiti državne i nadležne službe i preventivna njihova upozorenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter