Izvor: Happy BSC
01.10.2021 u 13:35
0

„SVE SU NAS UČILI OSIM DA STARIMO“: U emisiji „Savetnik“ na TV HAPPY

Emisija „Savetnik“ na TV HAPPY kod Jovana Romanića posvećena je starijim osobama. Danas je Svetski dan starih lica. Tim povodom, gost  Snežana Šustić, predsednik udruženja penzionera Stari grad je kazala: 

PROČITAJTE JOŠ: MIKA ALEKSIĆ STIGAO U PALATU PRAVDE

-Usamljenost je problem broj jedan kada si u penziji. Ne samo da ostajemo bez partnera nego nam i deca odlaze i unuci. Sve nas u životu uče osim da starimo, a znate to nije  tako jednostavno. Često nije lepo starenje. Ostajemo sami, i imamo i sticaj bolesti. Ali, da pohvalim mi stariji smo najodgovorniji bili. Do perfekcije smo doveli i vakcinaciju i odgovornost.

Invalidska penzija:

-Veliki problem je da neki penzioneri dobijaju 50% penzije, ali takav je zakon bio tada. Sada se promenio. Traženje revizije penzije je moj predlog. Otići ćete u svoj grad, svoj PIO fond. Molim vas dragi moji penzioneri nemojte da odustajete. Zakon sada ne prepoznaje te kategorije invaliditeta, ali vi ne smete da odustajete. Morate da tražite reviziju ali sa osnovom.

PROČITAJTE JOŠ: MILORAD DODIK: Vučić pokazao da je čovek mira i dijaloga!

Snežana je istakla da se država mnogo bavi penzinerima, da je to spor proces, ne može sve odjednom, ali ona ima nadu:

-Dali smo predlog da država da neko rešenje za visinu penzija. Mora da se promeni zakon i da se drugačije formira budžet. Srbija je prva u Evropi u plaćanju dažbina. Prvo smo tražili da se iz PIO fonda odvoji deo za penzije.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter