Izvor:
24.06.2024 u 16:56
0

TELEKOM LIDER U PSOLOVANJU: Nacionalni telekomunikacioni operater najbitniji igrač u razvoju 5 g mreže

Generalni direktor “Telekoma Srbije” Vladimir Lučić kaže  da je ta kompanija prepoznata kao najbitniji igrač u razvoju 5G na Zapadnom Balkanu i najavio praktičnu primenu te tehnologije, ali ne u Srbiji, već u Crnoj Gori. U Srbiji se uvođenje 5G mreže za sada odlaže iako već više puta najvljeno .

ALEKSANDAR ŠAPIĆ JE GRADONAČELNIK BEOGRADA: Izabran Aleksandar Šapić, zamenica Vesna Vidović

 

 

“Mi smo sada pokrili najveće gradove u Crnoj Gori 5G mrežom, ali ćemo se potruditi da vrlo brzo implementiramo i niz servisa kako bi svi korisnici videli praktičnu primenu te tehnologije i koliko ona može da doprinese običnom korisniku, a i privredi u celini“, istakao je Lučić u Crnoj Gori na promociji tamošnjeg operatera mobilne telefonije MTEL-a, inače kćerke firme “Telekoma Srbije”.

Istakao je da je “Telekom” od svih bitnih institucija Zapadne Evrope i Amerike, prepoznat kao najbitniji igrač u razvoju 5G na Zapadnom Balkanu. Ukazao je da 5G tehnologija nije bitna samo za mobilnu telefoniju i brže krstarenje internetom, već da će imati važnju primenu i u oblastima kao što su transport, medicina i obrazovanje.

Međutim, u matičnoj državi “Telekoma”, Srbiji, čija se vlast diči uspesima u primeni novih tehnologija, uvođenje 5G mreže godinama se odlaže i to bez nekog konkretnog objašnjenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter