Izvor:
24.08.2018 u 10:23
0

TRAMP PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU NA HAVAJIMA: Iako oslabljen uragan Lejn pravi probleme!

Uragan Lejn, koji je zahvatio havajsko Veliko ostrvo, iako je oslabio i prerastao u tropsku oluju, napravio je probleme stanovnicima te američke države poplavama i klizištima. Škole i prodavnice su i dalje zatvorene, a veliki broj stanovnika se nalazi u skloništima, iako je uragan oslabio na kategoriju tri, koja se smatra tropskom olujom. Iako je uragan oslabio, situacija je i dalje ozbiljna zbog poplava.

Avio kompanija Junajtid erlajns obustavila je današnje letove ka i sa aerodroma na drugom po veličini havajskom ostrvu Maui. Zatvoreni su i putevi, a na video snimcima objavkljenim na društvenim mrežama vide se automobili koji pokušavaju da se probiju kroz duboke vode.

Guverner Havaja Dejvid Ajdž pozvao je stanovnike da spreme zalihe vode, hrane i lekova radi predostrožnosti. Takođe uspostavljeno je nekoliko centara za evakuaciju.Meteorološka služba saopštila je da su udari vetra dostizali i 200 kilometara na sat.

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je vanrednu situaciju na Havajima, a Bela kuća da su savezne vlasti u stanju pripravnosti kako bi obezbedili svu moguću podršku i pomoć lokalnim službama za vanredne situacije.

U istoriji Havaja dogodile su se svega dve oluje te jačine, budući da uragani retko pogađaju region centralnog Pacifika, a češće se događaju na istoku SAD. Od 1959. godine, od četiri oluje koje su pogodile Havaje, svega dve su bile u kategoriji uragana.

Ovog leta Havaje je pogodila velika erupcija vulkana Kilauea koja traje na Velikom ostrvu još od maja.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter