Izvor: Happy BSC
15.09.2021 u 13:38
0

U EMISIJI „SAVETNIK“ NA TV HAPPY: Gde je nestala potrošačka kultura? Kako rešiti „sukob“ između kupca i trgovca? GOVORIO JE PETAR BOGOSAVLJEVIĆ!

Novi dan, nova tema, novi gosti. Ovaj put kod Jovana Romanića u emisiji „Savetnik“ ono što sve zanima je kako se potrošači štite.

Kada je reč o zaštiti potrošača, nešto više nam je rekao Petar Bogosavljević, Pokret za zaštitu potrošača:

-Stvorena je atmosfera da potrošači ne veruju u svoja prava koja su jasno definisana. U čitavom setu akata u pravima UN je sve regulisano.  Ko je dobar trgovac trebalo da štiti potrebe potrošača. Država ne bi smela da bude neutralna u odnosu potrošač-trgovac. Obaveza države je da štiti potrošača. 

PROČITAJTE JOŠ: NADA MACURA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA TV HAPPY: Zadovoljstvo mi je da stavim zastavu!

Bogosavljević dodaje:

-Problem se rešava na mestu kupovine. Mi nemamo dovoljno dobre mehanizme da rešavamo probleme između potrošača i kupca. Trgovac je u obavezi da pruži proizvod onakav kakav je plasirao u javnost putem raznih medija.

Petar je rekao kako ima pozitivna iskustva u podnošenju reklamacija. Više od 90% potrošača koji su podneli zahteve i postupali prema savetima iz Pokreta za zaštitu potrošača, rešili su problem sa kupcem.

PROČITAJTE JOŠ: ČANAK U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Hteo sam da poklonim Crnogorcima srpsku zastavu, ali su bacili suzavac! (FOTO)

Kada je reč o inspekciji, Bogosavljević kaže:

-Onemogućeno je inspekcijama da rade ono što je njihova ustavna i zakonska funkcija. Pravili smo loše kombinacije rešenja koje u drugim zemljama funkcionišu bolje, ali ne i kod nas. Inspektor je dužan da konstatuje stanje i da da u pisanoj formi nalaz. Dužan je i da nas obavesti šta se dogodilo sa našom reklamacijom.

Petar Bogosavljević je dodao da moramo imati potrošačku kulturu. Neophodno je da nam se naplati onako kako je istaknuto na proizvodu.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter