Izvor:
29.11.2016 u 20:17
0

UMRO JUGOSLOVENSKI DŽEJMS BOND: Karate Bob nekad bio strah i trepet, a umro U NAJVEĆOJ BEDI!

U Amsterdamu je u 69. godini života preminuo Slobodan Mitrić, poznatiji kao Karate Bob, bivši špijun Josipa Broza Tita, kako su ga predstavljali holandski mediji.

Mitrić je u Holandiju stigao 1973. godine kada je u Amsterdamu, za Božić ubio trojicu Srba zbog čega je dobio 13 godina zatvora. Iako je policija službeno navodila da je u pitanju obračun podzemlja, Karate Bob, kako su ga zvali zbog vladanja ovom borilačkom veštinom, tvrdio je uporno da je reč o profesionalnom zadatku jednog tajnog agenta.

Nakon izdržane zatvorske kazne nije se vratio u tadašnju Jugoslaviju zbog procene da bi mogao biti ubijen, ali ga država Holandija ipak proglašava "nepoželjnim strancem". I pored teških životnih prilika, praktično bez ikakvih prava, 43 godine neprekidno je živeo u Amsterdamu.

Za vreme izdržavanja zatvorske kazne napisao je memoare koje su mu holandski izdavači objavili pod naslovom "Titov tajni agent" (Geheim agent van Tito), a potom je objavio još nekoliko intrigantnih naslova o podzemlju i poslovima tajnih službi.

U knjizi je predstavljen kao jugoslavenski Džejms Bond i u njoj potanko objašnjava kako je za potrebe jugoslavenske tajne službe likvidirao mete u zemljama Istočnog bloka, Francuskoj, Švedskoj i Belgiji i pred čijim šarmom žene nikada nisu bile ravnodušne.

Od smrti njegove partnerke 2006. godine holandske vlasti odbile su da mu dodele bilo kakva socijalna primanja, smeštaj kao i zdravstvenu zaštitu. Kada je ministar Gerd Lirs odlučio 2012. godine da ga deportuje u Srbiju, Mitrić je već bio oboleo.

Poslednje dane proveo je na tavanu jedne napuštene školske zgrade u istočnom delu Amsterdama. Pronađen je slučajno i u teškom stan prevezen u bolnicu gde je ubrzo i preminuo.

Avaz
Foto. Twitter/DanielCraige_007

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter