Izvor: BSC Happy
10.09.2023 u 13:11
3

USTAŠKO ČUDOVIŠTE IZ PAKLA – TAKMIČIO se u KLANJU SRBA – evo ko je bio LJUBO MILOŠ

Upravljao je Jasenovcem, takmičio se svakodnevno u tome da prekolje što više Srba i u tom gnusnom činu nije mu bilo ravnog.

U NDH je ubijeno između 700.000 i milion Srba. Ubijani su i Romi i Jevreji, ali i politički neistomišljenici ustaškog režima.

Ustašama se priključio nakon Aprilskog rata i uspostave NDH. U Zagreb je došao u julu 1941. gde je njegovoj karijeri značajno pomogao rođak Vjekoslav Luburić, koji ga je uveo u Ustašku nadzornu službu i učinio svojim pomoćnikom.

Od strane logoraša, Ljubo Miloš je bio upamćen kao krvoločan manijak i sadista.

O njegovom karakteru najbolje govori svedočenje Milana Flumianija:

„Tek što smo stigli, nas sedamnaestorica, u Jasenovac u logor, ustaše su nas mlatili kundacima i doveli do „Ciglane“, gde je Miloš Ljubo imao postrojene već dve grupe, dok smo mi pristupili kao posebna treća grupa.

Maričić je pitao Ljubu Miloša: „U koga da najprije nišanim?“, a Miloš je odgovorio: „Gde ih ima više“, i uperili su oba strojne puške na onu četrdesetoricu iz prve dve grupe i sve ih postrijeljali. Po tom je pitao prvog iz naše grupe, zašto je došao ovamo, a kad je ovaj odgovorio, da je kriv zato što se rodio kao Srbin, ubio ga je na mestu.

Onda je izdvojio advokata Laufera iz Zagreba te ga upitao šta je on, a kad mu je ovaj odgovorio šta je, pozvao ga je ovako: „Ja advokate jako volim, dođi bliže“ – i odmah ga je ubio. Kod trećega je ustanovio, da je lekar iz Zagreba, te mu naložio da pregleda onu dvojicu i ustanovi jesu li već mrtvi.

Kad je ovaj lekar je potvrdio da jesu, obratio se na četvrtoga i saznavši da je i ovo jedan lekar „oprostio je celoj grupi.“

Kad je Ljubu Miloša zahvatio ludački napad, zajašio je konja i terao ga kasom po celom logoru, pucajući na grupe zatočenika, kojima nije uspelo da se pravodobno negde sakriju.

Taj pogibeljni ludak imao je u zapovedništvu logora sobu, koju je uredio kao nekakvu „ambulantu“. Navukao je sam dugačku belu lekarsku kecelju i poslao ustaškog stražara u židovsku baraku s porukom, da svaki Židov, koji je bolestan, može doći na lekarski pregled. Kad je žrtva došla u tu „ambulantu“, postavio ju je Miloš uza zid te jakim zamahom noža razrezao grlo, prerezao rebra i rasporio trbuh. On je tu „operaciju“ nazivao: „ritualno klanje Židova“, te se njome, kako veli svedok Riboli, jako ponosio.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “USTAŠKO ČUDOVIŠTE IZ PAKLA – TAKMIČIO se u KLANJU SRBA – evo ko je bio LJUBO MILOŠ”

  1. Kakav komentar bi mogao da objasni sav užas ovakvih činova?! Reći, životinjski, bilo bi veoma nepravedno prema istima jer životinje ubijaju samo kada su gladne, da bi preživele i dele sa svojim čoporom! Ustaše, su uvek bile i ostaće, USTAŠE!

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter