Izvor:
01.12.2016 u 17:46
0

VAPAJ NEUTEŠNOG OCA: Sin će mi se ubiti, jer ga zlostavljaju u školi!

Učenika šestog razreda Osnovne škole "Stefan Nemanja" u Novom Pazaru V. S. (12) na času fizičkog izudarao je drug iz odeljenja, a modrice na njegovom telu primetili su roditelji nekoliko dana nakon incidenta.

Nažalost, ovo nije bio prvi put da je dete bilo zlostavljano. Dečakov otac Ljutvo S. Tvrdi za "Kurir" da njegov sin konstantno trpi psihičko i fizičko maltretiranje u školi i da sada preti da će se ubiti jer ne može više to da trpi.

Ljutvo objašnjava da je njegov sin fino i vaspitano dete, sa svim peticama i da se zato ne sviđa vršnjacima.

– U dva navrata deca su mi jajima gađala kuću i vređali mu majku. I pored upozorenja iz škole, ostala je ta mala grupica njih koji ga i dalje prihički i fizički zlostavljaju. Bojim se da će se desiti ono najstrašnije. Sin mi ponavlja kako će se ubiti jer ne može da podnese maltretiranje u školi. Dečak se promenio, jedva komunicira i stalno se zatvara u sobu – kaže očajni otac.

– Bojim se da će se sa mojim detetom desiti isto što i sa Aleksom i Mahirom, nedužnim dečacima koji su bili žrtve nasilja u školi. Sve ovo radim da sačuvam svoje dete i da ukažem na problem kojim se slabo ko bavi. Moje dete je vaspitano, živahan je i voli školu, život i ljude, ali u poslednje vreme više nije isti – kaže on.

Zamenica direktora i školski psiholog pomažu, kaže on, ali saradnju nije uspeo da ostvari sa razrednim starešinom. U timu za zaštitu dece od nasilja OŠ "Stefan Nemanja" poručuju da rade sve što je u njihovoj nadležnosti, te da će protiv odgovornih dečaka biti preuzdete mere.

Alo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter