Izvor: Alo
11.12.2023 u 16:37
0

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA GRAĐANE! OGLASIO SE MUP: Od sada se ovako postupa u slučaju dojave o bombama

Novi protokol će imati definisane korake nadležnih i u slučaju da je pretnja upućena direktno školi ili MUP-u

MUP i Ministarstvo prosvete proširiće dosadašnji protokol o postupanju u vrtićima i školama u slučaju dojava o postavljenim eksplozivnim napravama. Protokol će tokom sutrašnjeg dana biti i definitivno usaglašen po različitim stavkama.

Poslednjih nedelja dojave o bombama u školama upućene su gotovo svim školama. Učestalost i rasprostranjenost pretnji na značajan broj objekata zahtevala je angažman ogromnog broja policajaca, ali i čest gubitak nastave.

Objekti će posle nastave biti pregledani

Prema dogovoru koji treba da bude i konačno definisan, nadležne policijske uprave treba da pregledaju objekte uveče posle kraja nastave ili rano ujutro pre početka radnog dana.

Potom zajedno sa domarom sledi zaključavanje objekta. U novu bezbednosnu strategiju biće uključena i komunalna policija.

Kada je reč o vrtićima, roditelji će dovoditi decu do ulaznih vrata u objekat.

Kako saznajemo, novi protokol će imati definisane korake nadležnih i u slučaju da je pretnja upućena direktno školi ili MUP-u.

I vremenske prilike će uticati na protokol

Razmatra se nekoliko mogućnosti na koje utiče i kakve su vremenske prilike kako deca ne bi bila napolju. Tako recimo, ukoliko dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi bude prijavljena MUP-u, svi ostaju u svojim prostorijama dok ne dođu policijski službenici koji će izvršiti pregled.

Prema dosadašnjim saznanjima otkriveno je nekoliko lokacija sa kojih su upućivane pretnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter