Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
06.12.2023 u 11:30
0

VELIKI BROJ PUTNIKA NA NIŠKOM AERODROMU: Uvodi se deset novih linija iz Niša i Kraljeva

Avionom za Ljubljanu iz Niša, sa aerodroma Konstantin Veliki, otputovao je sinoć i jedan poseban putnik, rekordni 422. 256. Njegovim putovanjem 26 dana pre kraja godine, premašen je rekord iz 2019. godine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i kompanija Er Srbija potpisale su ugovor za subvencionisanje 10 linija. Reč je o tri leta iz Kraljeva i sedam iz Niša, od čega su po dva sezonska.

– Iz Kraljeva letimo tokom čitave sezone za Istanbul i letećemo prema Solunu i Tivtu tokom same letnje sezone. Ovaj tender se razlikuje od prethodnih pošto je ugovor potpisan na četiri godine sa mogućnošću produženja još jednu godinu, što će se sasvim sigurno dogoditi. To znači da će oni koji lete iz Niša i Kraljeva, odnosno iz susednih gradova, imati sigurnost da će narednih pet godina ove linije postojati, što je veoma važno kad je u pitanju planiranje avio saobraćaja. To je dobro i za Er Srbiju, a dobro i za naše aerodrome, a najbolje za putnike – rekao je Vesić.

On je istakao da se iz Niša leti prema Frankfurtu, Ljubljani, Kelnu, Istanbulu i Beogradu tokom čitave sezone, a tokom letnje sezone prema Atini i Tivtu.

– Ovo je godina ekspanzije kad je u pitanju avio saobraćaj u Srbiji. Mi ćemo između 10. i 12. decembra imati tačno četiri miliona putnika u Er Srbiji, a godinu očekujemo da se završi sa više od 4,1 miliona putnika u našoj nacionalnoj aviokompaniji – rekao je Vesić.

Naše optimističke prognoze za ovu godinu bile su 3,5 miliona putnika i to smo doživljavali kao veliki uspeh, dodao je on.

– Što se tiče Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, oni već imaju sedam miliona putnika, a očekujemo da sezonu završe sa 7,7 ili možda i 7,8 miliona putnika – rekao je Vesić.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek je istakao da ovu kompaniju veoma raduje što će u naredne četiri godine leteti između Niša i Atine, Frankfurta, Kelna, Ljubljane, Istanbula, Tivta i Beograda, kao i između Kraljeva i Soluna, Istanbula i Tivta.

– Za razliku od nekih prehodnih ugovora ovaj ugovor je na 4 godine, što daje sigurnost kako aerdormima koji posluju jugu Srbije tako i svim putnicima koji gravitiraju ka njima jer mogu da računaju na te linije u naredne 4 godine – kaže Jirži Marek.

MINISTARKA GRUJIČIĆ O ZAKAZIVANJU MAGNETNE REZONANCE: „To će raditi specijalisti na samom pregledu“

Mihajlo Zdravković, direktor JP „Aerodromi Srbije“, veruje da će i ostale kompanije, koje lete sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, pre svega „Rajaner“ i „Vizer“, pojačati mrežu svojih destinacija u budućnosti i putnicima pružiti dodatne povoljnosti i mogućnosti.

– Niški aerodrom očekuje nove destinacije i zbog proširenja aerodromske zgrade na kojoj se radovi pri kraju. Putnici će kako je najavljeno imati bolje uslove od narednog leta – kaže Zdravković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter