Izvor: Ministarstvo odbrane/BSC Happy
28.04.2023 u 17:34
0

VOJSKA SRBIJE: Pokazna vežba za kadete Vojne akademije

Pripadnici 246. bataljona atomsko-biološke-hemijske odbrane (ABHO) realizovali su pokaznu vežbu za kadete završne godine Vojne akademije modula pešadije i oklopnih jedinica.

PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI: Otvaranje sutra

Na vežbi je prikazano angažovanje jedinica ABHO u pripremi, organizovanju i realizaciji zadataka radiološke, hemijske i biološke dekontaminacije ljudi, naoružanja i tehničkih sredstava pešadijske čete.

Kadeti su bili u prilici da sagledaju mesto i ulogu jedinice u sprovođenju posebnih mera protivnuklearno-hemijsko-biološkog obezbeđenja i da se upoznaju sa kompletnom metodologijom rada, od pripreme ljudstva i zaštitne opreme, preko razvijanja dekontaminacione stanice sa svim svojim elementima, do praktične upotrebe sredstava i opreme za dekontaminaciju.

Ministarstvo odbrane


Prikazan je i rad na savremenoj multifunkcionalnoj mobilnoj platformi za dekontaminaciju  MPD-09, domaće proizvodnje, koja po svojoj nameni objedinjuje pet drugih sredstava — automobil-cisternu za dekontaminaciju, automobil-cisternu za vodu, navalno vozilo za gašenje požara, pumpu za ispumpavanje vode i uređaj za dekontaminaciju.

Kadeti su u ovoj jedinici Kopnene vojske boravili radi realizacije posebnog oblika nastave iz predmeta Taktika pešadije i Taktika oklopnih jedinica. Ova vrsta nastave pruža kadetima uvid u funkcionisanje jedinica Vojske Srbije i deo je njihovih sveobuhvatnih priprema za dužnosti koje ih očekuju nakon promocije u prvi oficirski čin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter