Izvor:
04.12.2016 u 04:09
0

VOZAČI, VEČERAS OPREZ: Opsežna akcija kontrole saobraćaja!

Saobraćajna policija i večeras će sprovoditi akciju kontrole saobraćaja, a pre svega merene brzine kretanja vozila, alkotest vozača, kao i kažanjavanje drugih saobraćajnih prestupa u Beogradu i širom Srbije.

Kako Kurir saznaje, za potrebe ove akcije, a kasnije i za dalju upotrebu iz Norveške stiglo je 30 radara sa IC zracima koji su sposobni da mere brzinu i noći i u magli. Takođe osim klasničnih saobraćajnih patrola u kaciju kreću i presretači.

Naime prema saznanjima Kurira radi se o civilnim vozilma škoda superb koje će se vozati po ulicama i lokalnim putevima, gde će hvatati nesavesne vozače koji prekoračuju brzinu. Takođe svakom vozaču koji bude zaustavljen biće rađen i alko-test. Inače radi se o vozilima vrednim 28.000 evra, sa motorom jačine 380 konjskih snaga opremljenih savremenom tehnikom u koje spada i 12 kamera postavljenih u branicima vozila koje su sposobne u svim meteorološkim uslovima da uslikaju svaki prekršaj nesavesnih vozača. Takođe vozilo je sposobno da prati tri odlazeće i tri dolazeće trake i to u mestu bez kretanja, a svako prekoračenje brzine odmah se kompjuterom šalje u centralnu bazu, gde se evidentira prekršaj i poštom šalje prekršiocu na kućnu adresu.

Princip delovanja kamere može se najslikovitije opisati ako se za pruimer uzme deonica puta Pančevo- Beograd kojom se kreće nesavesan vozač koji na deonici puta gde je brzina ograničena na 50, a vozi 60 kilometar na čas. U slučaju da u tom trenutku iz Beograda ka Pančevu kreće se goreimenovani presretač on će istog momenta prilikom mimoilaženja snimiti prekršaj, koji će zatim biti postal u centralni registar, a zatim slika, o prekršaju i uplatnica biti poslata na kućnu adresu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter