Izvor: Tanjug
26.06.2021 u 22:01
0

VUČIĆ PODELIO DIPLOME NAJBOLJIM STUDENTIMA: Sada imate obavezu da brinete o svojoj zemlji (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Svečana dodela održava se u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

NAJVAŽNIJE: 

TO NIJE UKRAJINA VEĆ RUSIJA! Sledeći put ćemo REAGOVATI SILOM!

NA VIDOVDAN DA SE UZDIGNEMO: Mitopolit Joanikije i vladika Dimitrije služili liturgiju na Vidovom vrhu

STEFANOVIĆ: Vojska je najčvršći bedem u zaštiti Srbije

NASILNIK SA ADE IPAK IZA REŠETAKA: Određen pritvor muškarcu koji je tukao ženu!

ZA JEDAN DAN TRI UTAPANJA U SRBIJI – i sve mladi: Zašto se ovo dešava i kako da se zaustavi?

Program je počeo studentskom himnom „Gaudeamus igitur“ u izvođenju hora „Kolarac“, a zatim je pušten video prikaz kao podsećanje na najveće Srbe i Srpkinje i njihova prosvetiteljska dela.

Predsednik Fonda i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić se obratio studentima:

– Vi ste najbolji među najboljima, odabrali ste put pomeranja granica. Iza nas je nedelja ponosa, otrgli smo iz zaborava one koje su u svetsku istoriju upisali Srbiju. Ponosimo se vama, želimo da budemo deo vas i da vam pomognemo da slavite ime naše zemlje.

– Dali smo veći broj stipendija i povećali smo stipendije. Danas vas rekordnih 1.500 čini apsolutnu elitu među studentima. Koliko god ste jaki kao pojedinci, da biste bili uspešni, morate da imate dobar tim. Pomerajte granice tamo gde vi smatrate da su one dostojne vas, dodao je Udovičić.

Na kraju ceremonije predsednik Aleksandar Vučić je najboljim studentima uručio diplome, a zatim im se obratio:

– Reći ću nekoliko rečenica iz glave, koje su važne za vas. Nemaju veze s političkim opredeljenjem. Pre 30 godina postao sam stipendijsta Fonda, ali nisam postao naučnik i umetnik, ali sam jedno shvatio. Kada država reaguje, niko ne misli da će vas spasti sa 30.000 dinara, ali mislim da smo uradili važnu stvar, ne zato što će vašim roditeljima olakšati, ali kad dobijete potvrdu da država misli na vas, imate obavezu da brinete o svojoj zemlji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter