Izvor:
26.11.2016 u 22:03
0

VULIN I JUTKA ODALI POČAST BORCIMA: Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova, ponosni smo na svoje borce!

Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova kroz istoriju, kao ni za NATO bombardovanje, već samo može da bude ponosna na svoje borce.

To je izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je na obeležavanju Dana ratnika opštine Brus poručio da se to ministarstvo zato trudi da poboljša položaj boraca i njihovih porodica.

Kako je rekao, Srbiju kroz istoriju nije zaobišao nijedan rat, kao nijednu generaciju, i da se zato sada vodi politika vojne neutralnosti.

– Ne moramo nikom da se izvinjavamo, moramo da budemo ponosni na naše borce i one koji su dali svoje živote i svoje zdravlje i koji su bili tu kada ih je domovina pozvala – naglasio je Vulin.

On je rekao da ni opštinu Brus nije zaobišao nijedan rat.

Vulin je položio vence i odao počast kod Spomenika palim ratnicima Brusa u Prvom svetskom ratu, Spomenika palim rodoljubima 1941. do 1945. godine i kod Spomenika herojima Brusa palim u ratovima 1990. do 1999. godine.

Ministar je u Narodnoj biblioteci u Brusu zatim proglasiio pobednike u školskom takmičenju "Da rat zauvek ostane samo igra" i uručio nagrade za najbolje literarne radove.

– Na nama je da pamtimo svoje junake i da se ratovi nikada ne ponove. I da srpski narod odgaja svoju decu u miru i zato i vodimo politiku vojne neutralnosti, zato što ne želimo da ratovi i sukobi velikih i moćnih budu naši ratovi i sukobi, jer oni to jednostvno nisu – poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, srpski narod se uvek borio za slobodu i svoju i drugih naroda i srpski narod nikada nije pokušavao da se proširi na račun životnog prostora nekog drugog naroda.

– Borio se da opastane i živi samo tamo gde se rodio i gde je već živeo i ništa više od toga. Zato Srbija zahvaljujući takvim precima ne mora nikom da se izvinjava, ni za jedan svoj rat, jer ih nije ni tražila ni vodila. Svaki od ratova je vođen zato što su to želeli drugi i zato Srbija nema zašto da se izvinjava ni za NATO bombardovanje, jer ni to bombadrovanje nismo ničim ni izazvali ni tražili. Mi smo jednostavno živeli tamo gde smo uvek i živeli i ništa više od toga – rekao je Vulin.

On je rekao da baš zato što ne moramo nikom da se izvinjavamo moramo da budemo ponosni na naše borce.

Vulin je pre polaganja venaca održao sastanak sa predsednikom opštine Milutinom Jeličićem, koji mu je zahvalio na pomoći toj opštini.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter