Izvor: Novosti
03.05.2024 u 13:08
0

„ZA BOLJI SVET SE MORAMO BORITI“: Patrijarh Porfirije se obratio deci na godišnjicu masakra u Ribnikaru – Dobrota odnosi konačnu pobedu

– Mi, odrasli, nismo stvorili svet u kojem se vrlina i drugarstvo cene. Kako budete odrastali, draga deco, iskustvo će vas učiti da smo vam ostavili svet u kojem ima mnogo nepravde i zla. Ali nikada nemojte pomisliti da je čitava stvarnost takva. Nije! I ne mora biti! – istakao je patrijarh u obraćanju deci, učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji, a saopštila Srpska pravoslavna crkva.

– Za bolji svet se, međutim, moramo boriti; ali ne tako što ćemo na nasilje uzvraćati nasiljem, nego dobrotom – poput Hrista, koji se čak i sa Krsta moli za one koji ga raspinju i vređaju, i želi im dobro – naveo je patrijarh.

Istakao je da je pobeda zla i nepravde privremena i prividna.

„NE DAO BOG NIKOME, OVAKO JE IZGLEDAO NAŠ ŽIVOT TIH 12 DANA“: Potresna ipovest OCA NASTRADALE ANGELINE IZ RIBNIKARA za HAPPY TV – održavali su je veštački (VIDEO)

– Veliki petak nije konačna istina o dobroti koju nosite u srcima, kojoj vas uče vaši roditelji, učitelji i nastavnici; kojoj se nadate i koju priželjkujete da vidite u celom svetu, a koju jasno vidite u Hristu – naveo je patrijarh.

Prema njegovim rečima, lepo vaspitanje, iskreno prijateljstvo, ljubav i požrtvovanost imaju smisla zato što ih Bog potvrđuje i zato što im se anđeli raduju.

– Budite, dakle, hrabri i istrajni u dobru; a kada vam bude teško – ugledajte se na Hrista; i znajte da dobrota odnosi konačnu pobedu! Vaskrsenje Hristovo je vaša pobeda! Hristos Vaskrse! – naveo je patrijarh srpski Porfirije u obraćanju deci, učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Podsetimo, na današnji dan 2023. godine učenik K.K. ubio je devet učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ i školskog čuvara i ranio nastavnicu istorije i pet učenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter