Izvor: ALO.RS
12.10.2023 u 18:15
0

ZABELEĆE SE SRBIJA, EVO KADA I GDE: Polarni front leto pretvara u jesen!

Poznati domaći meteorolog Ivan Ristić objavio je novu prognozu vremena za Srbiju i otkrio kada nas čekaju zahlađenje i prvi sneg.

Uživajte u tri dana Miholjskog leta jer će u nedelju, 15. oktobra tokom dana doći do prodora hladnog vazduha polarnog porekla koji će leto pretvoriti u jesen, prve snežne pahulje se očekuju na Kopaoniku – piše meteorolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za oktobar mesec.

Sledeće nedelje osetno svežije puno oblaka a od utorka, 17. oktobra počinju i jesenje kiše.

Minimalna temperatura uglavnom izmedju 5°C i 10°C a najviša dnevna temperatura od 10°C do 15°C, u danima sa više kiše i oblaka ponegde i ispod 10°C – najavljuje Ristić.

ZA DVE NEDELJE POČINJE: Završava se letnje računanje vremena

Skandinavski anticiklon i biskajski ciklon usloviće da se polarna frontalna zona zadržava iznad nas tako da će se kišoviti dani nastaviti i u trećoj dekadi oktobra kao po mojoj dugoročnoj prognozi.

Krajem sledeće nedelje počeće da duva hladna košava što će usloviti da nam se čini da je mnogo hladnije – dodaje Ristić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter