Izvor: Tanjug
24.11.2023 u 18:31
0

ZAVRŠEN PRE VREMENA: Goran Vesić obišao novi most preko Zapadne Morave

Novi most preko Zapadne Morave u Mrčajevcima, umesto starog koji je srušen u junskim poplavama, završen je pre roka i pušten u saobraćaj, a danas ga je obišao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. „Tri i po meseca pre roka, a rok je bio 5. mart, kompanija Loteks je završila posao i dobili smo novi most, umesto onog koji je srušen u junskim poplavama“, konstatovao je Vesić, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je naveo da je prvi dopis koji je dobio kao ministar bio upravo od Grada Čačka, sa zahtevom za hitnu obnovu mosta u Mrčajevcima, koji je bio u veoma lošem stanju, pa je tada i zabranjen prelazak kamiona. „Tada je vlada izdvojila 500 miliona dinara i uplatila Čačku za obnovu. Oni su uradili projekat rekonstrukcije, počeli i pripremne radove, ali je u junskim poplavama most potpuno srušen.

Morali smo da radimo novi projekat, da obezbedimo dodatnih oko 225 miliona dinara, i novi most koštao je ukupno 725 miliona dinara“, rekao je Vesić. Dodao je da je novi most raspona većeg od 100 metara i nosivosti više 60 tona.

„To pokazuje da možemo zajedno da radimo, država i grad Čačak, na zadovoljstvo građana“, naveo je ministar. Zahvalio je svim građanima na strpljenju, svestan da su imali mnogo problema da dođu do svojih njiva, kao i izvođaču radova. „Sada smo konačno i trajno rešili prolem. Ovo je prvi put da je most ovako brzo urađen i pušten u saobraćaj. To nije viđeno u Srbiji. Velika je stvar kada se projekti završe ranije, posbeno tri i po meseca pre roka. To pokazuje da imamo dobre domaće kompanije, kao što ue Loteks, koje mogu dalje da se razvijaju“, rekao je Vesić. Najavio je i nastavak ulaganja u čačanski kraj.

Vesić je takođe napomenuo da je u saobraćaj pušten most preko Musine reke u Adranima, koji je takođe proletos stradao u poplavama. „I pored raznih zlonamernih navoda na društvenim mrežama da je most bio završen a da saobraćaj nijr puštan most je poslednjih nedelju dana završavan tokom noći i čim je danas posao bio gotov, pušten je u saobraćaj. Nastavljamo da radimo zajednički i na obnovi drugih objekata, jer imamo sredstva za lokalne puteve, za bolji život građana“, rekao je Vesić. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je izgradnja novog mosta značajan građevinski, ali i projektantski poduhvat. „Za nepuna četiri meseca i projektovan i izveden ovako kapitalan objekat, most preko Zapadne Morave, koji spaja Mrčajevce i Mršince.

Ovo je veliki dan. Mi smo molili da se most završi što pre, naravno uz poštovanje svih procedura i nikako na uštrb kvaliteta“, rekao je Todorović. Tehnički direktor kompanije Loteks Branisav Ugrenović kazao je da je građevincima zadovoljsvto kada završavaju bilo koji objekat, a posebno most, posebno pre roka. „Tada zaboravljamo na muke i probleme, neprospavane noći… Razumeli smo potrebu stanovništva, uložili veliki trud i napor i uspeli tri i po meseca pre roka da završimo. Hvala minsitru Vesiću, gradonačelniku Čačka na velikoj podršci, jer bez zajedničkog rada ne bismo ovo uspeli“, rekao je Ugrenović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter