Izvor: Novosti.rs
25.09.2023 u 19:41
0

KINESKE INVESTICIJE UBRZALE RAZVOJ BEOGRADA: Predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević ugostio delegaciju privrednika iz Šangaja

Najveći investicioni ciklus u Beogradu u poslednjih pola veka, koji je počeo pre desetak godina, neodvojiv je od uspešnne saradnje Srbije i Kine.

Svi veliki infrasatrukturni projekti koji su realizovani, ali i oni koji su u toku, u vezi su sa velikim kineskim kompanijama i finansijskom moći NR Kine. To je, na jučerašnjem sastanku sa delegacijom Šangaja u Starom dvoru, rekao predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević.

On je istakao važnost dobrih političkih i ekonomskih odnosa dveju zemalja, a goste sa Dalekog istoka, koje je predvodio Hu Venrong, predsednik Šangajskog komiteta kineske narodne političke konsultativne konferencije, Nikodijević je upoznao sa svim radovima u srpskoj prestonici u kojima nam pomažu Kinezi.

Obilaznica oko Beograda građena je 30 godine a tek smo je, uz veliku pomoć kineskih kompanija, nedavno „otvorili“ do Bubanj potoka, te preostaje još samo povezivanje sa Pančevom – podseća Nikodijević. – Tu će nam takođe biti potrebna pomoć, budući da nas očekuje izgradnja multifunkcioinalnog drumsko – železničkog mosta preko Dunava, kod Vinče. Takođe, aktuelan je projekat toplodalekovoda Novi Beograd – Obrenovac koji datira još iz 1995.godine, ali koji bez pomoći prijatelja iz Kine ne bismo mogli da realizujemo.

On je kineskim privrednicima predstavio velike infrastrukturne projekte koji su planirani za budućnost, među kojima su izgradnja kompleksa za izložbu „Ekspo 2027“ u Surčinu, kao i izgradnja nacionalnog stadiona, tunel od Pančevačkog mosta do Ekonomskog fakulteta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter