Izvor: Tanjug
02.12.2023 u 09:17
0

KO IMA PRAVO NA BESPLATNE GSP KARTE: Gradsko veće donelo odluku

Shodno tome, Zaključkom Gradskog veća doneta je odluka da đaci iz porodica sa troje i više dece ostvaruju pravo na besplatne karte za vožnju autobusima Gradskog saobraćajnog prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju. Pravo na ovu vrstu pomoći imaju osnovci i srednjoškolci sa prebivalištem na području Novog Sada, odnosno boravištem ako je reč o raseljenima sa Kosova.

Đačke karte za besplatan autobuski prevoz izdaju se u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću Novi Sad.

Za učenike iz porodica sa troje i više dece od septembra do maja, kada su u pitanju godišnje autobuske karte, odobreno je 4.156 zahteva. Pre podnošenja dokumentacije Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću potrebno je obratiti se Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu. Na temelju primljenih zahteva Gradska uprava formira spisak korisnika koji se dostavlja Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću kod koga se naposletku preuzimaju godišnje karte.

Ovaj vid podrške novosadskim porodicama od velikog je značaja za smanjenje troškova u njihovom budžetu. Takođe je i važna činjenica da se u svakoj situaciji mogu obratiti Gradu za pomoć koja sigurno neće izostati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter