Izvor: BSC happy portal/Ministarstvoodbrane
30.01.2023 u 18:08
0

MINISTAR VUČEVIĆ NA SVEČARSKOM DOGAĐAJU: „Početak usavršavanja 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane!“

Ovaj program školovanja, istakao je ministar Vučević, polaznicima će doneti nova znanja i iskustva, ali i mogućnost da se shvate i razumeju svi izazovi na polju bezbednosti, ekonomski, energetski, socijalni kao i izazovi iz oblasti zdravstva, stabilnosti u regionu, borbe protiv pandemije i migracija.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas svečanom početku usavršavanja 12. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane u amfiteatru Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

MILOŠ VUČEVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Srbija ima svoje crvene linije i one su danas vrlo vidljive i svima jasne“

Ministar Vučević je poželeo dobrodošlicu polaznicima VSBO i istakao da Srbija uprkos velikim političkim izazovima i pritiscima, ima svoju političku opredeljenost i jasno definisanu vojnu neutralnost ukazavši i na viševekovno pitanje oko Kosova i Metohije.

Situacija je veoma zahtevna. Tim pre je i pred vama polaznicima 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane zadatak izazovniji, da slušajući vrhunske predavače, razmenjujući iskustva, ulazeći u sistem odbrane naše države, shvatajući kako funkcioniše država na ovom segmentu, koji je esencijalni segment svake države, razumete šta se očekuje od vas, jer je dvostruki cilj ovih studija. Jedno je lično, da vi napredujete, da se usavršavate, da budete spremniji, obučeniji, školovaniji, obrazovaniji. Ali ima i opšti cilj, a to je da država i društvo imaju korist od toga, da vi vaše znanje i vaše iskustvo koje ćete imati, prenesete onim institucijama i ustanovama koje su vas kandidovale – rekao je ministar Vučević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar odbrane je izrazio posebno zadovoljstvo što su polaznici VSBO osim oficira iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane i narodni poslanici, predstavnici Bosne i Hercegovine, ali i Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve.

Prihvatio sam sa zadovoljstvom predlog patrijarha srpskog gospodina Porfirija da i predstavnik Srpske pravoslavne crkve bude uključen da bi i Crkva bolje doživela kako funkcioniše ceo sistem bezbednosti i odbrane. Razumećete nakon ovih studija, zahvaljujući vašem zalaganju i pre svega znanju i posvećenosti predavača, koji su zadaci Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – rekao je ministar odbrane i dodao da ovakav vid usavršavanja pruža mogućnost da polaznici postanu lideri u sistemu nacionalne bezbednosti i da mogu strategijski i operativno da odlučuju u okviru svojih radnih mesta.

Uspeh na ovim posebnim studijama usavršavanja zavisi pre svega od vas i vaše posvećenosti. Ako vi budete prišli ozbiljno ovome, a verujem da jeste, jer vaše biografije daju argumente u korist ispravne odluke, da ste 12. klasa Visokih studija bezbednosti i odbrane, time će naš zajednički uspeh biti ostvaren. Vaš uspeh ovde je uspeh svih nas, i države, i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, celokupne zajednice. Trudićemo se da vam pružimo najbolje moguće uslove i da na završetku studija budete privilegovani na jednoj svečanoj ceremoniji koju ne može svako da ima. To je poseban moment – rekao je ministar Vučević.

On je poželeo dobrodošlicu i predstavnicima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Dobrodošli među svoje. Mi smo uvek spremni da naše znanje delimo uvek sa svim prijateljima i to radimo nesebično, otvorenog srca. Verujem da ćete i vi kroz ove studije nama pomagati, na ponos cele otadžbine Srbije, na ponos Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, Škole nacionalne odbrane koja nosi ime slavnog vojvode, i rekao bih, Vojske Srbije. Dobrodošli i radujem se našem novom susretu i verujem vašem dobrom početku i pre svega uspešnom studiranju, odnosno realizaciji ovog projekta – istakao je ministar odbrane.

Načelnik škole Nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac istakao je značaj ovih studija koje su postale brend ukupnog sistema odbrane.

Ove studije predstavljaju najviši nivo posebnog programa usavršavanja generala, visokih oficira Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i državnih službenika iz sistema državne uprave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter