Izvor: Happy BSC
21.02.2024 u 17:05
1

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Odbili poziv Brisela na sastanak o dinaru

Bisljimi je okrivio izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka da je prilikom poziva „prekršio principe“

Besnik Bisljimi, zamenik premijera privremenih institucija u Prištini, izjavio je da je primio poziv Brisela za sastanak povodom nove regulative tzv. Centralne banke Kosova o dinaru, ali da je odbio da učestvuje, prenosi „Ekonomija onlajn“.

Bisljimi je rekao da neće biti učesnik ovog sastanka, jer „dinar nije deo dijaloga“.

„Postoji zahtev Brisela da se sledeće nedelje održi sastanak o pitanju regulisanja prenosa valuta iz Srbije na Kosovo, ali ovo nije sastanak na koji bi trebalo da ide glavni pregovarač, jer pitanje dinara nije deo dijaloga. Idem kada se razgovara o dijalogu. Videćemo ko će ići“, kazao je on.

Bisljimi je okrivio izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka da je prilikom poziva „prekršio principe“.

„Lajčak mi je poslao pismo, jer stalno komunicira sa mnom. Ali ovaj put mislim da je prekršio principe koje je sebi postavio jer je to prvi put da je zakazao sastanak bez prethodnog dogovora sa stranama i pokušao da postavi dnevni red uprkos principima koje je postavio 2021. da nijedna tema ne može biti stavljena na dnevni red bez saglasnosti strana“, rekao je on, preneo je „Kosovo onlajn“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Odbili poziv Brisela na sastanak o dinaru”

  1. Albanci nisu ni svesni da je njihovo odvratno i bahato ponasanje samo otvorena vrata, bolje receno, otvoreni bulevar ka nestanku njihove UCK teroristicke vestacke tvorevine. Da li moram da podsetim da svaka sila koja je dala podrsku albanskom narodu, ta ista sila je nestala na tragican nacin, od otomansko carstvo, preko Autro-Ugarske, do fasisticke Italije, preko nacisticke Nemacke, do titove Jugoslavije. Ne bi se osudio da komentarisem, da li je to neka vrsta proklestvo, ali jako lici. Sada smo svedoci kako Amerika, zadnja sila koja pretenduje dati veliku podrsku mafijasku tvorevinu, ta ista sila polako i sigurno ide ka nestanku na takav nacin, koji smo videli samo raspadom Sovijetskog Saveza. Da sam neki politicar UCK tvorevine, iskreno bi razmisljao sta ciniti, jel njima se crno pise. To je tok istorije koji Albanci, kao narod, nikada nisu znali da prepoznaju, a kako prepoznati kada je taj isti narod uvek slepo saradjivao sa silom koja je osudjena na propast, a to znaci i njihova prosta propast.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter