Izvor: Happy BSC
05.03.2024 u 17:14
1

OD ERDOGANA PREKO MICOTAKICA I ALIJEVA DO MIŠELA: Predsedniku Vučiću rođendan čestitao veliki broj visokih državnika

Čestitku povodom rođendana predsednika Aleksandra Vučića uputio je i predsednik Republike Italije Serđo Matarela

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitke brojnih svetskih zvaničnika i članova diplomatskog kora akreditovanih u Beogradu.

Predsedniku Vučiću čestitku su uputili predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev, predsednik Republike Italije Serđo Matarela, predsednik Bolivarske Republike Venecuele Nikolas Maduro Moros, predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Predsednik Erdogan je poželeo predsedniku Vučiću godinu dobrog zdravlja i sreće.

– Koristim priliku da naglasim uverenje da će snažna saradnja koju imamo na svim poljima sa Srbijom, pod rukovodstvom Vaše ekselencije, nastaviti da doprinosi stabilnosti naših zemalja i stabilnosti u regionu. Još jednom Vam čestitam rođendan, a prijateljskom narodu Srbije od srca želim sreću i blagostanje – navodi se u čestitki turskog predsednika.

U čestitki azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva se, između ostalog, kaže:

– Srdačno Vam čestitam rođendan i upućujem svoje najlepše želje. Dali ste veliki doprinos rastu ugleda Srbije u svetskoj politici i njenim dostignućima u oblasti ekonomije. Azerbejdžan se iskreno raduje uspesima Vaše prijateljske zemlje koji su postignuti Vašim vođstvom i odlučnom politikom. Razvoj naših odnosa sa Srbijom od posebne je važnosti za Azerbejdžan. Visok nivo naših političkih odnosa i aktivnog dijaloga stvaraju dobru osnovu za dalje širenje naše saradnje u svim oblastima. Dragi gospodine predsedniče, još jednom Vam čestitam ovaj izuzetan dan, želeći Vam dobro zdravlje i kontinuirani uspeh u Vašem odgovornom poslu, a u korist blagostanja prijateljskog naroda Srbije – navodi se u čestitki predsednika Alijeva.

Čestitku povodom rođendana predsednika Aleksandra Vučića uputio je i predsednik Republike Italije Serđo Matarela.

– U ovom danu koji je veoma bitan za Vas lično, kao i za Vašu porodicu, molim Vas da primite moje najlepše želje povodom Vašeg rođendana. Koristim ovu priliku da izrazim svoje zadovoljstvo zbog snažnih veza koje ujedinjuju naše dve zemlje. Ove veze se na najvažniji način oslikavaju u punoj i zdušnoj podršci Italije procesu evropskih integracija Srbije. U duhu prijateljstva, još jednom Vam upućuje iskrene čestitke i najsrdačnije želje – navodi se u čestitki predsednika Italije.

Predsednik Bolivarske Republike Venecuele Nikolas Maduro Moros čestitao je predsedniku Vučiću rođendan u svoje, kao i u ime naroda i Vlade Bolivarske Republike Venecuele.

– Ovog posebnog dana želim da Vam čestitam na Vašim liderskim kvalitetima i na tome što posvećeno služite svom narodu, kao i na predanom radu na održavanju mira, pravde i dobrobiti Vašeg naroda. Ekselencijo, želim da iskoristim ovu priliku da ponovo potvrdim interes Bolivarske Vlade da nastavimo da odlučnim koracima ostvarujemo napredak u bilateralnoj saradnji, na osnovama već sklopljenih sporazuma, kao i kroz nove uspešne projekte koji će doprineti razvoju dva naroda. Koristim priliku da Vam ponovim izraze mog poštovanja i uvažavanja – navodi se u čestitki predsednika Venecuele.

Predsednik Republike Kazahstan Kasim-Žomart Tokajev uputio je predsedniku Vučiću najiskrenije želje povodom rođendana.

– Vaš mudri politički kurs i neumorni rad, motivisani najvišim vrednostima, stvaraju čvrstu osnovu za stabilan razvoj zemlje. U to ime, želim uspeha svim Vašim inicijativama, usmerenim na dobrobot naroda i njegovu svetlu budućnost. Poštovani gospodine predsedniče, koristim ovu priliku da Vama i Vašoj porodici poželim ličnu sreću, dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet – navodi se u čestitki kazahstanskog predsednika.

Predsednik Vučić je, takođe, primio poklone i čestitke povodom rođendana od ambasadora NR Kine Li Minga, kao i ambasadora Slovačke Republike Fedora Rosohe, koji mu je preneo pozdrave predsednice i premijera te zemlje Zuzane Čaputove i Roberta Fica. Čestitku su uputili i mnogi drugi predstavnici diplomatskog kora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OD ERDOGANA PREKO MICOTAKICA I ALIJEVA DO MIŠELA: Predsedniku Vučiću rođendan čestitao veliki broj visokih državnika”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter