Izvor:
26.04.2019 u 16:15
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Sastanak u Berlinu biće mesto „revitalizacije dijaloga“!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bez obzira na izjave pojedinih evropskih lidera da će sastanak u Berlinu biti mesto "revitalizacije dijaloga", on ponavlja da dijaloga neće biti dok Priština ne ukine "anticivilizacijske" takse.

– Ukinite takse i imaćete dijalog, jer dijaloga neće biti bez ukidanja taksi. Ne znam kako to neko misli, ali i glavu na panj možete da mi stavite, ali se moj stav neće promeniti – poručio je predsednik iz Pekinga.

Upitao je o čemu da razgovara sa vlastima iz Prištine, kada, kaže, oni nisu sposobni da poštuju sporazume koje su potpisali, navodeći Briselski sporazum i CEFTA sporazum.

– I kada su 2008. godine jednostrano proglasili nezavisnost Kosova, Srbija nije rušila CEFTA sporazum, ni tada, a ni 2009. i 2010. godine. Vi rušite CEFTA u novembru 2018. godine, pa nije ovo 1906. da pričamo o carinskom ratu – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Priština radi sve da bi ponizila Srbiju i podvukao je da on to neće dozvoliti.

Dodao je da je pozicija Srbije teška i da će Priština nastaviti da vrši pritisak na Srbiju i u Berlini i u Briselu i bilo gde, da potpiše "njihovu platformu", koja, kaže, i nije platforma.

– To se nikada neće dogoditI – izričit je predsednik.

Podseća da su uveli i vojsku nasuprot sopstvenom "ustavu", i upitao o čemu da razgovara sa vlastima iz Prištine, kada oni nisu u stanju da se drže sporazuma koje su potpisali.

– Uslov svih uslova je slobodan protok robe, kapitala i ljudi. Vratite to i mi se vraćamo dijalogu – rekao je Vučić.

Podsetio je i na izjavu Ramuša Haradinaja da će ga, ukolko ne bude priznao nezavisnost Kosova, srušiti na ulici.

– Ja na sve to ćutim. I u Pekingu sam se uverio da niko ne razume šta ti ljudi rade – naveo je Vučić.

Kaže da je pokušao da se "stavi u njihove cipele", ali da svejedno ne razume njihovo ponašanje, jer je, ističe, Beograd njima potrebniji nego što su oni nama.

– Oni neće dobiti ništa, moramo da se dogovaramo. Tamo živi naš narod, oni nas ucenjuju, pokušavaju da potkupe naše ljude, plaćaju milione dolara da sruše jedinstvo srpskog naroda na severu i drugim delovima Kosova – kaže Vučić.

Naglašava da su ga razgovori sa kineskim i ruskim predsednikom, Si Ðinpingom i Vladimirom Putinom, umirili, jer i oni vide problem Srbije zbog ponašanja prištinskih vlasti.

– Ja sam prvi koji je želeo kompromis, ali rušenje Srbije neću dozvoliti – zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/printscreen/@SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter