Izvor: BSC Happy-Kurir
20.03.2024 u 19:05
1

ANA BRNABIĆ IZABRANA ZA PREDSEDNICU PARLAMENTA! Završeno glasanje u Skupštini

Poslanici Skupštine Srbije održali su danas konstitutivnu sednicu na kojoj se raspravljalo o izboru predsednika parlamenta. Većinom glasova, na tu funkciju većinom glasova izabrana je potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić.

Sednica je počela u 10 časova, a završena nešto posle 18 časova.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice bio je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela, izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

18.35 – Izabrani potpredsednici skupštine

Za sve kandidate za potpredsednike glasalo je 155 poslanika. Nakon glasanja, usledio je aplauz većine u parlamentu spram buke koju prave opozicija.

18.30 – Brnabić o neredu koji pravi opozicija: Da ste pokazali zrno ove energije na konsultacijama, lako bismo se dogovorili

– Nema razloga, zaista. Da bi građani Srbije razumeli zašto u ovom trenutku skupština izgleda ovako. Tri dana su trajale konsultacije za radna tela i izbor potpredsednika. Nijedna od ta tri dana se ovi poslanici nisu pojavili na konsultacijama. Svi predlozi koji su došli od strane opozcije koja je došla, mi smo prihvatili. Samo da ste pokazali mrvu poštovanja da se odazovete na konsultacije. Mogli smo da se dogovorimo civilizovano. Nažalost cilj im je da se pravi cirkus u skupštini. Da ste zrno energije pokazali na konsultacijama kao sad lako bismo se dogovorili – izjavila je Brnabić.

18.10 – Glasanje o izboru potpredsednika

Brnabić se zahvalila na poverenju i počela da predsedava Narodnom skupštinom. Tom prilikom ona se obratila poslanicima iz opozicije.

– Niste se udostojili da budete prisutni tokom glasanja. Zaključujem pretres. Stavljam na glasanje predlog da Narodna skupština ima 6 potpredsednika. Mislim da u parlamentu trebaju biti dva potpredsednika iz opozicije.

To su Sandra Božić, Edin Đerlek, dr Jovan Janjić, Elvira Kovač, Snežana Paunović i Marina Rakuš.

Prilikom glasanja o predlogu da se glasa javno za izbor potpredsednika, opozicija koja se vratila na sednicu, počela je sa ometanjem rada parlamenta.

18.00 – Ana Brnabić izglasana za predsednicu parlamenta

17.35 – Glasa se javno, prozivkom narodnih poslanika

Većinom glasova odlučeno da se glasanje za izbor predsednika parlamenta održi javno, prozivkom narodnih poslanika.

Od prisutnih 158 poslanika za je glasalo 153, protiv su bila 5.

Prilikom glasanja opozicija sa liste „Srbija protiv nasilja“ napustila je sednicu Narodne skupštine.

17.20 – Glasanje o izboru predsednika parlamenta

Predsedavajući Skupštini Stojan Radenović zaključio je pretres o izboru predsednika parlamenta i odredio desetominutnu pauzu, nakon čega će se glasati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ANA BRNABIĆ IZABRANA ZA PREDSEDNICU PARLAMENTA! Završeno glasanje u Skupštini”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter