Izvor: Tanjug
07.07.2021 u 15:12
0

BILČIK: EP ne dolazi sa spremnim rešenjima,ona su u rukama srpskih političara!

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, kaže da će posrednici Evropskog parlameta u petak i subotu u Beogradu održati prve fizičke sastanke u okviru Druge faze Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

RIZIK OD DELTA SOJA DOLAZI IZ INDIJE! Beograd neočekivano postao traženo mesto za sve veći broj putnika iz Azije!

CRKVA I VERNICI SLAVE VELIKI PRAZNIK! Danas se obavezno uradite ovo

AMSS: Vozite oprezno, na graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja

”Ovo je prva misija koju Evropski parlament sporovodi posle otvaranja nakon restrikacija putovanja uvedenih zbog pandemije. Svi shvatamo da je krajnje vreme da dođemo u Beograd. Pokrenuli smo drugu fazu dijaloga u martu putem internet konsultacija i imamo vrlo dobar pregled situacije”, poručio je Bilčik pred dolazak u Beograd.

On je kazao da je zadovaljan predanošću koju su svi sagovornici do sada pokazali preme dijalogu i dodaje da takvu posvećenost očekuje i na terenu.

”Očekujem da stvorimo prostor u kojoj će različiti politički činioci u Srbiji, sa različitim političkim stavovima, moći da rade zajedno na osnovnim pitanjima koja se odnose na poboljšanje uslova za političko takmičenje pred predstojeće izbore u Srbiji”, navodi Billčik.

Očekuje i da se svi obavežu, a posebno porevropske snage, da će učestvati na sledećim izborima.

”To je ključno za napredak evropske perspektie Srbije u narednim mesecima”, ocenio je izvestilac EP za Srbiju.

Bilčik poručuje da posrednici Evropskog parlementa ne dolaze u Beograd sa ”spemnim rešenjima” već da su ona u ”rukama srpskih političara”.

”Mi smo tu da pošteno posredujemo i stvorimo prostor za bolje poverenje i sposobnost svih političkih činilaca da se međusobno čuju”, zaključuje Bilčik.

On se nada dobrim rezltatima prve posete i najavljuje nastavak razgovora za septembar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter