Izvor: Kurir
29.05.2024 u 18:27
2

BUGARSKA UZDRŽANA O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Ambasadorka glasala „za“

Bugarski premijer Dimitar Glavčev uputio je stalnoj predstavnici Bugarske u Ujedinjenim nacijama Lačezari Stoevoj pismo u kojem je od nje zatražio da bude uzdržana tokom glasanja na Generalnoj skupštini UN svetske organizacije o Rezoluciji o Srebrenici, piše Fakti.

Stoeva je odbila zahtev premijera i glasala je za Rezoluciju, čiji je Bugarska bila i koautor, dodaje ovaj medij.

PREDSEDNICA SEVERNE MAKEDONIJE SE PRAVDA: Nisam bila konsultovana o glasanju za Rezoluciju o Srebrenici

Istraživački sajt „Bird“ objavio je dokumenta iz kojih se vidi promena stava Sofije, nakon razgovora između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg premijera Bojka Borisova.

Glavčev je zahtev uputio 23. maja stalnoj predstavnici Bugarske u UN.

Bugarska je bila koautor nacrta Rezolucije zajedno sa Nemačkom i Ruandom, i, po ustaljenim pravilima u UN to znači i da će za nju i glasati.

Stoeva je odbila direktivu premijera i u odgovoru na četiri strane navela argumente zašto Bugarska ne može u poslednjem trenutku da promeni svoj stav, a pre svega zato što bi to uticalo na reputaciju te zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BUGARSKA UZDRŽANA O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Ambasadorka glasala „za“”

  1. A tek sad imate reputaciju. KOŠTUNICA sindromom. Još fali i Nemačka da lupi ovako nešto ,pa ko nas je bre zatrpan osuđen, najgoreg naroda,stavljajući nas u isti koš sa nemačkom amerikome eu,i sličnim genocidni zemljama koje su u poslednjem veku pobili milione ljudi ,ijoš toliko zavadili do mržnje za izazivanje rata .,!,

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter