Izvor: Tanjug
26.08.2023 u 16:00
3

„CRNA GORA NE ŽELI BOLJE ODNOSE SA SRBIJOM“: DAČIĆ naveo da je ZABRANA ULASKA VLADIMIRU BOŽOVIĆU SKANDAL NAD SKANDALIMA

Dačić: Ponovna zabrana ulaska Božoviću skandal nad skandalima

BEOGRAD, 26. avgusta (Tanjug) – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da današnja ponovna zabrana ulaska u Crnu Goru Vladimiru Božoviću, doskorašnjem ambasadoru Srbije u toj zemlji, predstavlja skandal nad skandalima i pokazuje da Crna Gora ne želi normalizaciju odnosa sa Srbijom.
U izjavio za Tanjug, Dačić je rekao da je Božović krenuo da poseti roditelje koji žive u Crnoj Gori, posle odluke Upravnog suda i Ministartsva unutrašnjih poslova, kojim je poništeno prethodno rešenje, i uveravanja da nema više prepreka za njegov ulazak u Crnu Goru.
 – O tome sam lično razgovarao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Abazovićem, kao što je predsednik Aleksandar Vučić insistirao na tome u razgovoru sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem. Crnogorski organi današnjom novom zabranom pokazuju da ne poštuju odluke njihovih organa, kao i da im nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom – poručio je Dačić.
Dodao je da je, s druge strane, Srbija, na predlog predsednika Vučića ukinula sve zabrane ulaska u Srbiju za građane Crne Gore.
 – Posle takve odluke crnogorskih organa, ne vidim razlog da nam se uopšte obraćaju ako dođe do odgovarajućih odluka Srbije. Trazimo hitno objašnjenje te odluke i poštovanje odluka njihovih pravosudnih i policijskih organa. Time će se pokazati da li Crna Gora zaista želi normalizaciju odnosa ili ne – istakao je Dačić.
Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako mu je crnogorski MUP ranije ove nedelje ukinuo zabranu ulaska.
 Božović je u telefonskoj izjavi za Portal RTCG rekao da je šokiran odlukom državnih organa Crne Gore i ocenio da je taj postupak „prvorazredni skandal“.
 Ranije je MUP Crne Gore saopštio da je poništilo odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„CRNA GORA NE ŽELI BOLJE ODNOSE SA SRBIJOM“: DAČIĆ naveo da je ZABRANA ULASKA VLADIMIRU BOŽOVIĆU SKANDAL NAD SKANDALIMA”

  1. Kad ćete se opametiti i prihvatiti činjenicu da su skoro svi, i tamo, i ovde, milove pudlice?Dokle više podilaženja satrapima zbog šačice srba zbog kojih oni i danas muzu Srbiju?

    0
    1
    Odgovori
  2. A mi pustamo i Kurtu u Murtu . Nisam za zabranu ali neki red od strane posetilaca Srbije bi morao da se zna i postuje , nije Srbija drzava za patolosko izivljavanje nad njenim gradjanima .

    1
    0
    Odgovori
  3. Samo oštro,ko tebe kamenom ti njega kamionom. Dokle ćemo da se budalesamo zbog nesposobnih političara koji nas spuštaju na nivo majmuna i uredjaju da će nas neko poštovati, vidimo šiptare,hrvate,montenegrine, svi se trude da nam što više zacrne već crnilo u kome živimo.Sramota,onakav narod,ej Srbine opameti se !!!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter