Izvor:
09.12.2016 u 18:40
0

Dok se čeka KONCESIONAR: Vučić obišao AERODROM, nova platforma za odleđivanje aviona!

Premijer Aleksandar Vučić posetio je danas aerodorom "Nikola Tesla" u Beogradu i obišao novoizgađenu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona.

Ukupna vrednost radova na platformi i opreme je oko 556 miliona dinara koje je Aerodrom izdvojio iz sopstvenih sredstava.

Vučić je, u obraćanju novinarima, rekao da je ranije trebalo od deset do 25 minuta da se odlede avioni, a da izgradnjom platforme više za tim nema potrebe i da se time postiže prava redovnost saobraćaja.

"Beogradski aerodrom ima pet miliona putnika i to je dobra novost. Postižemo još veću redovnost, veću od 90 odsto, čime spadamo u jedan od najboljih aerodroma u regionu", rekao je Vučić i dodao da bi bilo više od pet miliona putnika ove godine da Lufthanza nije štrajkovala.

Premijer je ukazao i na činjencu da je na Aerodromu "Nikola Tesla" u izgradnji i vidikovac, prvi put posle 40 godina, a u koji se ulaže oko milijardu dinara.

"Verujem da će ovo biti prelep deo, sa najmodernijim šalterima i trakama, što je važno jer je aerodrom prvo mesto s kojim se ljudi susreću kada dođu u jednu zemlju", rekao je Vučić. On je dodao da je država u postpuku nalaženja potencijalnog koncesionara za aerodrom i istakao da veruje da to može da se ostvari na dobar način, iako smo, kako je rekao, i sami u stanju da ulažemo u aerodrom.

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, što je za 11 odsto više nego u istom mesecu prošle godine. Aerodrom će krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika.

Tanjug
Foto:Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter