Izvor: Happy BSC
01.07.2021 u 08:32
0

DRECUN EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Problem na KiM je što sada Amerika smatra Srbiju partnerom!

U jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“, gost je bio Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Naši neprijatelji više nemaju podršku velikih moći, i sada je bivša američka ambasadorka napisala autorski tekst u kome navodi da Amerika Srbiju doživljava kao partnera, kako kaže, Vučić uspeo da zavadi Ameriku sa Albancima.

VAŽNO: 

BOLNICI U ZRENJANINU 30 MILIONA: Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za opremanje zdravstvenih ustanova

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 1. JUL: Odahnite – danas malo svežije!

OD DANAS UKINUT ROMING NA ZAPADNOM BALKANU: Cene niže i za 90 odsto – evo koliko će vas koštati pozivi

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Stravična saobraćajna nesreća kod Šimanovaca!

– Ona očigledno ima i pozamašno iskustvo i dobre kontakte. Problem na Kosovu je što sada Amerika smatra Srbiju partnerom. Kaže da još od Obamine, preko Trampove, do Bajdenove administracije Amerika gleda Srbiju kao partnera. Amerikanci vole ozbiljne pregovarače, ozbiljne političare. SAD znaju kakva je pozicija Srbije u regionu, Bajden je rekao: „Bez Srbije se ne može voditi ozbiljna politika“, rekao je Drecun.

– Ovaj svet je preopterećen problemima. Ako oni kažu da je Srbija postala partner SAD, treba da iskoristimo čitav potencijal, sve ono što uspostavlja veze sa Amerikom. To je nešto na čemu treba da radimo. Saradnja na bezbednosnom planu se veoma ceni. Kad god se održi neka saradnja sa Vojskom, na tom planu treba da napravimo veliki iskorak u saradnji sa Amerikom. Mi sa najvećom silom na svetu treba da održavamo dobre odnose. Jačanjem biletelarnim odnosima, to je način da pokušamo da zadržimo naše interese, kazao je Drecun u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“.

PROČITAJTE JOŠ:

PRVI SAZNAJTE NAJNOVIJE INFORMACIJE: Brojni gosti i TOP teme vas očekuju u „DOBRO JUTRO SRBIJO“!

TEMA ORGANIZOVANI KRIMINAL! Vanredni sastanak Vučića, Ane Brnabić i Vulina u Predsedništvu

VULIN O PRESUDI STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU: Bio je to pokušaj suđenja Srbiji

PALMA O PRESUDAMA STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU: Haški tribunal je politički sud, koji nije video NIJEDNU SRPSKU ŽRTVU tokom ratova

– Interesi grade prijateljstvo! Kada očekujete da vam pomognu, ne možete da budete nerealni – morate razmisliti kako mogu da nam pomognu. Morate da znate kako funkcioniše svet, pa da gradite uporno, sistematski, i da gradite saradnje sa zemljama, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za KiM. 

Drecun je za Happy TV rekao da i pored neslaganja sa KiM, mi smo ojačali svoj odnos i sa Nemačkom, ostvarili jaku ekonomsku saradnju:

– Kada gradite takve svoje političke odnose – to se ne radi radi političkih poena. Nama je veoma bitno da imamo jedan nacionalni konsenzus, jedno jedinsvo na spoljno-političkom planu, rekao je. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter