Izvor: kosovo-online
08.01.2024 u 13:01
0

„ONI VOJNO POMAŽU PRIŠTINI“: Drecun otkrio koje države podržavaju teroriste na KiM

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da Velika Britanija Kosovu može najviše da doprinese na vojnom planu.

Govoreći o zapleni veće količine oružja na prelazu Merdare, Drecun je rekao da postoje kanali šverca oružja koji su uobičajeni, to rade pripadnici albanskih grupacija, koji su povezani sa srpskim u centralnoj Srbiji.

„Interesantno je da se dogodilo dva dana posle posete birtanskog minista spoljnih poslova, sa kojim je bio i Stjuart Pič stručnjak za obaveštajne aktivnosti“, naveo je Drecun.

MANASTIR REAGOVO, JER PRIŠTINA KRADE ISTORIJU: „Koha pogrešno predstavila istoriju crkve Bogorodice Ljeviške“

Drecun je istakao da je cilj Britanije da dovrše posao, ali smatra da je njihov kapacitet tu iscrpljen.

„Britanija takozvanom Kosovu može najviše da doprinese na vojnom planu. SAD i Turska su zadužene za naoružavanje takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga, dok je Britanija zadužena za obuku“, istakao je Drecun.

Kako je dodao, oni žele da ubrzaju formiranje  vojske Kosova kako bi ovladali severom.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da pritisci povom Kosova traju godinu dana iza nas, ali da su naglašeno porasli krajem prošle godine, pred izbore.

„Treba podsetiti na sednicu Saveta EU i nameru da se do kraja januara Ohridski sporazum ugradi u poglavlje 35. Bez obzira što se ništa ne događa, praznici su, a taj rok teče i pristisci postoje“, naveo je Milivojević za Pink.

Kako je dodao, pritisci za cilj imaju jeste da se „Srbija prelomi i učni ono što ne može i da ukine samu sebe“.

Milivojevoć je naveo da pritisci povodom Kosova, ali i po pitanju primedbi na izborni proces, koje nisu osnovane, dolazi iz istog centra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter