Izvor: Tanjug
08.11.2022 u 17:55
0

„GRČKA NIKAD NEĆE IZNENADITI SRBIJU“ Dačić izjavio da je poseta Atini bila uspešna

Grčka neće podržati eventualni zahtev Kosova za prijem u razne međunarodne organizacije i neće podleći različitim pritiscima kojima su izloženi, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji boravi u zvaničnoj bilateralnoj poseti Atini.

Dačić je novinarima u Atini kazao da je za njega ova poseta bila važna da vidi ima li istine u, kako kaže, raznim glasinama koje se čuju u raznim metropolama, a to je da Grčka menja svoj stav u vezi Kosova i Metohije.

– Mi smo razmenili podrške i mi apsolutno dajemo podršku principu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Grčke i Kipra, a s druge strane oni su ponovili svoj stav da poštuju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, da neće biti promene njihovog stava. Citiram ministra Dendijasa, rekao je da Grčka nikada neće iznenaditi Srbiju. U tom pogledu za mene je ova poseta bila uspešna – kazao je Dačić.

MINISTAR DAČIĆ SA PREDSEDNICOM GRČKE: Razgovarali o evropskom putu Srbije i zajedničkoj borbi za energente

Dodao je da je cilj njegove posete Atini i to prve bilateralne posete od kako je stupio na novu dužnost bio i da pokaže koliko je Grčka važna za Srbiju i koliko Srbija pridaje važnost negovanju prijateljstva sa Grčkom.

Prema njegovim rečima, opšte je poznato da kada u Srbiji smatraju da su neke zemlje tradicionalno prijateljske da ne treba da dolazi do bilateralnih odnosa.

– Baš zato je poslednjih godina došlo do stagnacije naših odnosa. Grci visoko cene moj potez –  kazao je Dačić dodajući da se danas susreo i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu i, kako kaže, svojim starim kolegom, ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šef srpske diplomatije navodi da su na dnevnom redu bile i sve druge teme i u tom smislu najavljuje da se očekuje poseta predsednice Grčke Srbiji početkom sledeće godine, kao i održavanje sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, razni trilateralni i bilateralni sastanci.

– I to sve treba da uradimo pre nego što se u Grčkoj održe izbori koji su planirani na proleće. Ova poseta je ponovno jačanje svih bližih i veoma značajnih odnosa sa Grčkom – naveo je šef srpske diplomatije.

U Atini Dačić je razgovarao i sa vođom opozicije i predsednikom političke stranke Siriza Aleksisom Ciprasom, a tim sastankom koji je održan u Parlamentu, završena je zvanična poseta šefa srpske diplomatije Grčkoj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter