Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
06.01.2024 u 17:21
1

„HVALA NA ODLIČNOJ SARADNJI“: Direktor ODIHR-a pisao Ani Brnabić

Direktor Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateo Mekači uputio je pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, u kojem se zahvalio na “odličnoj saradnji ODIHR-a i Vlade“.

Mekači je u pismu naveo da je ODIHR-ova izborna posmatračka misija imala odličnu saradnju i da Kancelarija ceni značaj, koji, kako je naveo, srpske vlasti pridaju njihovoj misiji.

“Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da izrazim svoju zahvalnost za odličnu saradnju koju je ODIHR-ova izborna posmatračka misija imala sa Vladom Srbije tokom svog rada. Cenim značaj koji srpske vlasti pridaju prisustvu posmatrača ODIHR-a u kontekstu izbornih procesa u Republici Srbiji i cenim Vaš lični doprinos procesu obezbeđivanja potrebnih sredstava za Misiju“, naveo je Mekači u pismu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u većini javnih izjava visokih državnih zvaničnika Srbije, uključujući i premijerku Brnabić, “spremnost vlasti da se angažuju u praćenju izbornih ocena i preporuka ODIHR-a zauzimala centralno mesto“.

Istakao je da je ODIHR prepoznao napore Vlade da sprovede prethodne preporuke, kao i da ODIHR pomno prati dešavanja u Srbiji i da se radi na Konačnom izveštaju Misije za posmatranje izbora.

POKAZAĆE KOLIKO SU „OPASNI“, SAMO DA SE VRATE SA SKIJANJA: VLADIMIR ORLIĆ za BSC HAPPY PORTAL o tome šta čeka Srbiju nakon povratka „VIKEND OPOZICIJE“ sa odmora! VIDEO

Prema njegovim rečima, ODIHR će i u budućnosti nastaviti da radi sa Vladom Srbije na otvorenim pitanjima i nedostacima uočenim kao deo njihovog nedavnog posmatranja i dodao da se nada da su stavovi ODIHR-a koji su dostavljeni medijima valjano preneti, te da su pomogli da se razume njihova perspektiva o nekoliko pitanja o kojima se raspravljalo u srpskom društvu u periodu nakon objavljivanja Izjave o preliminarnim nalazima i zaključcima.

Mekači je podvukao da veruje da će Vlada Srbije sa ODIHR-om imati još bolju saradnju u budućnosti, s obzirom da se u pismu izrazava spremnost za ulaganje dodatnih sredstava u unapređenje saradnje.

Gledajući u budućnost, iskreno se nadam da će saradnja između ODIHR-a i relevantnih aktera ostati konstruktivna i usmerena na rezultate. Srpske vlasti mogu da nastave da se oslanjaju na stručnost i spremnost ODIHR-a da pomognu u vašim naporima da sprovedete prethodne preporuke ODIHR-a. Spremni smo da izdvojimo neophodna sredstva kroz naša uobičajene budžetske tokove za Projekat podrške izbornim reformama na Zapadnom Balkanu“, zaključio je Mekoči u pismu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„HVALA NA ODLIČNOJ SARADNJI“: Direktor ODIHR-a pisao Ani Brnabić”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter