Izvor: Kurir.rs
10.06.2020 u 09:47
0

IMAĆEMO SNAGE DA KAŽEMO „NE“ Vučić odbija utimatume u razgovoru sa Prištinom!

Predsednik Aleksandar Vučić najavljuje da je pred Beogradom teška borba u mesecima koji dolaze, ali naglašava da ce Srbija u dijalogu s Prištinom uvek imati snage da kaže NE ponudi koja ugrožava njene vitalne interese.

Vučić ocenjuje da Rezolucija UN 1244 ima svojih loših i dobrih strana, ali da Srbija nema bolji argument od nje u pregovorima s Prištinom. 

Teška borba

– U tom dokumentu ima stvari za koje Srbija može da se uhvati, ali i protivnici imaju za šta da se drže. Spremni smo da razgovaramo, ali ultimatume iz Prištine koje svaki dan čujete, da je jedini uslov priznanje Kosova od strane Srbije ili imaju druge želje i teritorijalne pretenzije, na to se samo osmehnete, jer ne možete da pokazujete aroganciju prema velikim zemljama sveta. Uvek ćemo umeti da smognemo snage da kažemo NE na ugrožavanje naših vitalnih, nacionalnih interesa, uz nadu da će doći neko rešenje kojem bi mogli da kažemo DA. Ali ja to još nisam video – objasnio je predsednik tokom jučerašnje posete Nišu.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

OPET NOVI GRAD I GRMLJAVINE Upozorenje meterologa: Čeka nas još jedan OLUJNI DAN! (VIDEO)

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI!POLICAJAC PSUJE I OTIMA SRPSKU ZASTAVU (VIDEO)

NOVI SLUČAJ KORONE U OSNOVNOJ ŠKOLI! Nastavnik zaražen, obustavljena pripremna nastava! (FOTO)

CRNOGORCI TVRDE DA NEMAJU KORONU A virus u dom na Karaburmi doneo CRNOGORSKI STUDENT!

Iako priznaje da pred Beogradom nije laka borba, Vučić napominje da ni drugoj strani neće biti jednostavno „kao što su mislili da ce biti pre sedam ili osam godina“.

Mudrija politika

Upitan o odbijanju paketa iz Rambujea i potpisivanju Kumanovskog sporazuma, koji je tačno pre 21 godinu prethodio Rezoluciji 1244, Vučić je rekao da je Beograd tada bio u situaciji u kojoj je, šta god da je učinio, mogao samo da izgubi:

– Nagledao sam se stručnjaka koji bi uradili drugačije, a da je bilo ko pokušao da prihvati paket iz Rambujea, bio bi proglašen, kako mi to Srbi kažemo, za najgoreg izdajnika. Mislim da je mogla i morala da bude mudrija srpska politika, da bude izgubljeno manje srpskih života, a da snažnijom političkom pozicijom u svetu obezbedimo nešto bolje uslove za očuvanje mira. Dobro je da pravimo analize, ali je važno da gledamo u budućnost, da čuvamo mir i stabilnost i sigurnost za naše građane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter