Izvor:
30.09.2019 u 10:47
0

IVICA DAČIĆ PORUČIO: Pritisci Prištine neće sprečiti pobedu!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da prištinske vlasti pokušavaju da na svaki mogući način spreče pobedu Srpske liste na predstojećim izborima i da očekuje da to neće sprečiti Srbe da budu jedinstveni, izađu na izbore i glasaju za tu listu.

Vlasti u Prištini koriste sve moguće pritiske i administrativne zabrane, a jedna od njih se odnosi na to ko ima pravo i mogućnost da glasa, rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara nakon poslovne konferencije u PKS.

Kako kaže, na prethodnim izborima se moglo glasati sa srpskim dokumentima, a ove godine se prvi put tako nešto zabranjuje.

Uvek se trude da ističu svoju državnost i samostalnost, čak su na glasačkim listićima stavljali pečat samoproglašene republike Kosovo, a primenjuju i druge metode kao što je zabrana spota Srpske liste, što je apsolutno neprimereno, kao i razlozi koje su naveli za to. Nema razloga za tako nešto – rekao je Dačić.

On je naveo da je poznat stav Republike Srbije i Srba koji žive na KiM u pogledu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Naglasio je da je neprimerena i zabrana boravka na Kosovu srpskim funkcionerima.

O čemu mi pričamo, o ukidanju viza i stvaranju jedinstvenog prostora na Balkanu, a imamo situaciju da se nekom zabranjuje ulazak. Ne postoji deo teritorije u Evropi gde se nekome zabranjuje dolazak, osim na Kosovu. Gde još to ima, da se radi kao što to rade vlasti samoproglašene države Kosovo – upitao je Dačić.

Istakao je da to ne može da umanji rezultat na izborima i pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da i ovog puta budu jedinstveni, izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter