Izvor: Novosti
23.04.2024 u 16:17
2

IZVINJAVAM SE SVIMA ZBOG ISPADA DRŽAVLJANINA SRBIJE: VUČIĆ šmekerski pred celim svetom uputio izvinjenje u ime KURTIJA (VIDEO)

Deo obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Savetom bezbednosti UN, koje je održano juče u zgradi na Ist riveru, objavljeno je u toku noći na njegovom zvaničnom Instagram nalogu.

Predsednik je podsetio na laži i izgovore Prištine kada je reč o neispunjavanju preuzetih obaveza, pre svega obaveze osnivanja ZSO na severu Kosmeta.

Predsednik Vučić je takođe naglasio i predstavniku SAD rekao da je akcija protiv SRJ 1999. bila ilegalna, agresija protiv suverene i nezavisne države bez bilo kakve odluke SB UN.

Na sledećem linku možete pogledati deo obraćanja predsednika Vučića:

Odgovor Vjosi Osmani

Vučić je kristalno jasno reagovao i nakon izjave Vjose Osmani koja je govorila o Albankama, koje su navodno silovane, a koje su bile u njenoj delegaciji.

SKUPŠTINA SRBIJE OBAVESTILA NACIJU: Ovo su novine vezane za BIRAČKI SPISAK

Vučić je istakao da je njen govor delovao kao neka vrsta „političkog teatra“, te zaključio da ništa nije rečeno o tome šta se dogodilo u poslednjih 6 meseci na Kosovu i Metohiji.

– Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju, ni diplomatskom horu ni savetnicima. Ovo je neka vrsta političkog teatra. Bio sam u potpunosti fokusiran na izveštaj koji je dala Karolina Zijade, a ovo što smo do sad slušali, bila je kao da je neki sudski proces za suđenja Srbima, ratni proces za nešto što se desilo pre 25 godina, nijedna reč nije rečena o izveštaju šta se dogodilo u prethodnih 6 meseci – rekao je Vučić.

Takođe, kao deo odgovora na optužbe od strane Vjose Osmani, Vučić je pokazao fotografiju silovane i ubijene Srpkinje na Kosovu i Metohiji za vreme rata.

Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu?

– Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije? Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Mirić iz Bijelog Polja sa Kosova.

– Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu. I da vas pitam jedno pitanje, je l’ ste čuli da je Srbija prikazala neke iranske dronove u Srbiji, ja nikada nisam video nikakav iranski dron, to se nije desilo – rekao je Vučić.

– Ovde smo da razgovaramo o izveštaju i mogućim posledicama – naglasio je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “IZVINJAVAM SE SVIMA ZBOG ISPADA DRŽAVLJANINA SRBIJE: VUČIĆ šmekerski pred celim svetom uputio izvinjenje u ime KURTIJA (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter