Izvor: Tanjug/kosovo online
09.12.2023 u 20:16
2

LAJČAK SAOPŠTIO EU POZDRAVILA: Potpisan ugovor KEDS-a i Elektrosevera

Kompanije KEDS i Eletrosever potpisale su komercijalni ugovor, objavio je izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, javlja KoSSev.Bez objavljivanja samog ugovora, kao i iznošenja detalja o njegovoj sadržini, ovaj evropski zvaničnik poručio je da je reč o važnom koraku u sprovođenju Energetske mape puta.

„Pozdravljam današnje potpisivanje komercijalnog ugovora između KEDS-a i Elektrosevera. Ovo je važan korak u sprovođenju Energetske mape puta koja je dogovorena uz posredovanje EU, i na putu ka normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, poručio je Lajčak u kratkoj objavi na društvenoj mreži „X“.

Ujedno je čestitao svima koji su to omogućili.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Predsednik poziva ljude da izađu na izbore

Evropska unija pozdravila je današnje potpisivanje komercijalnog ugovora između Kosovske energetske kompanije (KEDS) i kompanije Elektrosever. Portparolka Evropske unije za spoljne poslove i bezbednost Nabila Masrali saopštila je da je to „važan korak ka potpunoj implementaciji Energetske mape puta, dogovorene 2022. godine u sklopu dijaloga pod okriljem Evropske unije, čime se omogućuje implementacija energetskih sporazuma iz 2013. i 2015. godine“, navodi se na sajtu Evropske unije.

Ona je dodala da je suština ugovora da će Elektrosever početi da snabdeva električnom energijom četiri opštine na severu sa srpskom većinom, čime će se, kako je istakla, završiti trenutna praksa koja nije regulisana.

„EU pohvaljuje sve koji su omogućili ovo i očekuje da Kosovo i Srbija brzo nastave sa implementacijom Energetske mape puta, kao i sa ostalim sporazumima iz dijaloga, sa ciljem normalizacije odnosa“, dodala je portparolka EU. Ranije u toku dana, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozdravio je potpisivanje ugovora između KEDS-a i Elektrosevera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “LAJČAK SAOPŠTIO EU POZDRAVILA: Potpisan ugovor KEDS-a i Elektrosevera”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter