Izvor: HAPPY BSC
02.12.2022 u 13:56
0

MINISTAR BASTA I PONTARA: Razgovor ministra privrede sa direktorom kancelarije Svetske banke o budućim projektima

Ministar privrede Rade Basta i direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara razgovarali su danas o mapi puta za buduće projekte.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na početku sastanka, Basta je ukazao na kontinuiranu podršku i pomoć, znanje i iskustvo koje Svetska banka bezuslovno pruža Ministarstvu privrede, te istakao neophodnost unošenja izmena u dosadašnji regulatorni okvir, posebno u segmentu koji se odnosi na transparentnost sistema za građane.

Ministar je skrenuo pažnju na akciju ''Žene su zakon“ koju je do sada podržalo 430.000 građana i zatražio podršku kancelarije Svetske banke u sprovođenju ovog projekta.

Direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji, Nikola Pontara, pozdravio je rešenost Baste da napravi zaokret po pitanju transparentnosti i potvrdio da Svetska banka deli njegov entuzijazam za pitanja rodne ravnopravnosti.

Pontara je ponudio nalaze analiza Svetske banke o zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama koje bi mogle biti od koristi za akciju „Žene su zakon“.

Predstavnik Svetske banke u Srbiji je istakao dobru saradnju sa Ministarstvom privrede u projektu „Konkurentnost i zapošljavanje“, aktivnostima stručnog usavršavanja u oblasti korporativnog upravljanja u javnim preduzećima i finansiranju prioritetnih reformi u oblasti poslovnog okruženja. Naveo je da je od izuzetnog značaja da se nastavi saradnja uz Bastino vođstvo i predloge.

Ministar privrede je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti, a naročito u vremenima globalne recesije čiji će se udarac tek osetiti sledeće godine, da zadrži mlade ljude i omogući im sve neophodne uslove da u svojoj zemlji nastave da žive, stvaraju porodicu, uspešno rade i ulažu.

Prema njegovim rečima, ništa ne znače obuke, projekti, napredne tehnologije, ukoliko nema radne snage koja želi da ostane u Srbiji i da bi zbog toga voleo podršku Svetke banke kako bi srpsku decu zadržao u Srbiji.

Ministar je dodao da je neophodno fokus staviti i na zelenu agendu jer ona predstavlja budućnost Srbije.

Pontara se složio sa Bastinom agendom i zacrtanim ciljevima, te potvrdio rešenost Svetske banke da ga na svakom koraku u njegovim inicijativama i podrži, obezbedi ekspertsku i analitičku podršku, kao i druge, brže ostvarive oblike saradnje.

Sagovornici su se složili da će nastaviti da kroz redovan kontakt i sastanke definišu i trasiraju aktivnosti u dogovorenim oblastima buduće saradnje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter