Izvor: Tanjug
03.01.2024 u 11:27
0

MINISTAR SAOBRAĆAJA NAJAVIO: Ove godine više elektropunjača na srpskim putevima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da će do kraja godine na autoputevima i brzim saobraćajnicama u Srbiji biti instalirano 113 elektropunjača koji će omogućiti povećan promet električnih vozila kroz zemlju kao i njihovu prodaju. Vesić je za Tanjug naveo da trenutno na našim putevima ima osam elektropunjača, da je u toku postavljanje 18, a da je na novim deonicama predviđeno da se postavi još sedam, što je u skladu sa planom Puteva Srbije da ih u narednom periodu bude 33.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ ZA HAPPY TV: Beograd je jedan od najbezbednijih gradova u Evropi i pored velike želje pojedinaca da ne bude tako

On istakao i da je potrebno pripremiti puteve za vreme koje dolazi i koje će neminovno doneti više električnim vozila na domaćim saobraćajnicama, i da tome treba da doprinese i tender za „Zelene oaze“ koji ističe sredinom januara. „U toku je tender koji je raspisan još prošle godine i koji podrazumeva da damo mogućnost kompanijama da na određenom broju postojećih stajališta na putevima postave između pet i 20 elektropunjača, kao i da naprave malu prodavnicu sa kafeom, igralište za decu sa toaletom, i to je ono što mi zovemo ‘Zelenim oazama’. Oni će do kraja 2024. godine morati da postave 80 elektropunjača. Tako da će broj elektropunjača do kraja godine iznositi 113“, objasnio je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter