Izvor: tanjug
14.07.2020 u 13:58
0

MINISTARKA KUBUROVIĆ: Tumačenje presuda je mešanje u nezavisnost suda

Tumačenje presuda koje su sudovi izrekli prema onima koji su kršili red i mir prethodne nedelje na beogradskim ulicama, predstavlja pokušaj očiglednog uplitanja u nezavisnost sudova, smatra ministarka pravde Nela Kuburović.

Reagujući na objave pojedinih medija „da su okrivljenima uskraćena prava u prekršajnom i krivičnom postupku i da im je onemogućeno da se brane uz pomoć branioca“, Kuburović je pozvala sve da se uzdrže od iznošenja netačnih informacija, kao i od komentarisanja presuda, te da sudovima prepuste da sude na osnovu dokaza.

„Kao predstavnik izvršne vlasti nemam pravo da komentarišem sudske odluke, niti sam to ikada radila. Verujem da su sudovi u svom radu u svakom konkretnom slučaju presude donosili na osnovu jasnih dokaza“, navela je Kuburović u saopštenju.

PROČITAJTE I OVO

EVO ŠTA KAŽE DR KON: Italijani tvrde da je koronavirus agresivniji u Srbiji, da li je tako?

DAČIĆA KOD MARIĆA: I u Vučićevim redovima ima izdajnika

OČEKUJE NAS DRASTIČNO ZAHLAĐENJE: Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje u avgustu

STANJE U ŠAPCU: U Opštoj bolnici 178 pacijenata,troje na respiratoru

U NOVOM PAZARU DAN ŽALOSTI

Ona je poručila da nasilje i huliganstvo kakvi su mogli da se vide prethodne nedelje ne smeju biti tolerisani.

„Nasilje, koje je zgrozilo normalnu Srbiju, predstavljalo je čisto politički organizovan napad na državu, njene institucije i njene građane. Institucije ne smeju da dozvole bilo kakvo nasilje i moraju da stanu u zaštitu građana. Svako mora da snosi odgovornost za svoje postupke, a zakon važi jednako za sve“, poručila je ministarka pravde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter