Izvor: HappyBSC
05.11.2021 u 07:53
0

MIROSLAV ČUČKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Vrlo mudrom politikom uspeli smo od Srbije da stvorimo energetski nezavisnu zemlju!

U emisiji „Dobro jutro Srbijo“ govorilo se o „Otvorenom Balkanu“ kao o fantastičnoj ideji koja mora da pobedi.

Gosti emisije koji su govorili na ovu temu bili su narodni poslanik Vladan Glišić, Prof. dr Dejan Miletić – direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Prof. dr Dejan Miletić – direktor Centra za proučavanje globalizacije  govorio je o koneptu Otvorenog Balkana.

PROČITAJTE JOŠVUKOVIĆ ZA „NA PRAVOM MESTU“: Ostavka Zaeva je politički zemljotres koji će se osetiti na Balkanu!

– Suštinski Evropska unija ne želi konflikt koji se ne gasi lako. Oni svi manje više podržavaju koncept Otvorenog Balkana.  SAD su podržavale taj koncept, jer ovde ne ulažu ništa. Srbija uspeva ogromnim naporima da investira.

– Makedonci su dobili ravnopravnost. Građani u Severnoj Makedoniji grade mnogo kvalitetniji odnos.  Mi smo pokazali da smo najsposobniji za investitore i saradnju. Radi se o snažnom napretku Srbije, jer više ulažemo.

– Najorganizovaniji i najbrojniji smo i  imamo najveću odgovornost u celom tom prostoru. Najviše možemo doprineti i razvoju drugih- rekao je prof. Dr Dejan Miletić.

Narodni poslanik Vladan Glišić istakao je da je Otvoreni Balkan kao ideja dobra.

– Zaev je  shvatio da takvom politikom ne može dugo da traje u Makedoniji. Otvoreni Balkan je kao ideja dobra.Najmanje smo nestali u demografskom i socijalnom svetu. U Bugarskoj demografska atmosfera je u najgorem mogućem smislu.

– Tek kada u Otvorenom Balkanu uđu i Republika  Srpska i Crna Gora onda se može pričati o tome. Zapadne sile su uvek za integraciju i saradnju. Srbija ide sa investicijama i ponudama na Sarajevo i Kosovo.

PROČITAJTE JOŠPOČELA JE EMISIJA „NA PRAVOM MESTU“: DA LI JE OSTAVKA ZORANA ZAEVA PUTOKAZ EVROPSKOJ UNIJI ILI SRBIJI?

– Svi se zalažu za mir u svetu. Važno je insistirati da je Otvoreni Balkan upitan dok se u njega ne uključi i BiH i Crna Gora. Država treba da služi građanima i njihovom interesu- izjavio je narodni poslanik Vladan Glišić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da smo vrlo mudrom politikom uspeli da stvorimo od Srbije energetski nezavisnu zemlju.

– Infrastruktura povezuje sve države u regionu. Kroz Otvoreni Balkan možemo da vršimo i kontrolu nad Balkanom.

– To treba da iskoristimo za naše interese, jer smo najbolje pozicionirani na Balkanu- istakao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

 Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter