Izvor: MRE/HAPPYBSC
14.09.2023 u 19:55
0

NAFTOVOD SRBIJA MAĐARSKA -Mirović i ministarka energetike o značaju naftovoda Srbija-Mađarska

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakli su značaj izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, kako bi se dobio još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas u Novom Sadu sa predsednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem o projektima u oblasti energetike koji se realizuju na teritoriji AP Vojvodine.

U okviru liste prioritetnih projekata, planirane su značajne kapitalne investicije na nivou pokrajine, pre svega izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska, kojim ćemo
diversifikovati pravce snabdevanja sirovom naftom.

Mirovic NEDOVIC SASTANAK

Investitor na ovom projektu je „Transnafta”, a Pokrajinska vlada ima značajnu ulogu u fazi kad se priprema planska i tehnička dokumentacije. Razgovarali smo i o izdavanju upotrebne dozvole za preostalih 42.000 metara kubnih skladišta naftnih derivata u Kovinu, kojim ćemo unaprediti sigurnost snabdevanja našeg tržišta.

Svedoci smo da cena nafte raste i da energetska kriza nije završena i važno je da povećavamo naše rezerve za slučaj kriznih situacija, rekla je ministarka posle sastanka u Pokrajinskoj vladi. Đedović Handanović i Mirović razgovarali su i o projektima unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima, kao i programu subvencija za građane koje se sprovode u lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine. Mirović je informisao ministarku o projektima Pokrajinske vlade za povećanje stepena energetske efikasnosti u objektima javne namene na teritoriji AP Vojvodine, vrednim više od tri milijarde dinara čija je realizacija započela ove godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter